Οι πυρκαγιές της Αυστραλίας δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο (Διάβασε εδώ για τους celebrities που έχουν κάνει δωρεές). Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου με τα κοάλα της Αυστραλίας να σώζονται από πυροσβέστες, ώθησαν τον οίκο μόδας Balenciaga να κυκλοφορήσει ρούχα που έχουν κοάλα πάνω για καλό σκοπό.

balenciaga κοάλα

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φούτερ και των t-shirts θα δοθούν σε οργανώσεις σχετικές με την προστασία της άγριας ζωής στην Αυστραλία. O όμιλος Kering, στον οποίο ανήκουν η Balenciaga αλλά και οι οίκοι Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen και άλλοι, ανακοίνωσε επίσης τη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

balenciaga κοάλα

Το φούτερ της Balenciaga με το κοάλα κοστίζει 595€ ενώ το t-shirt κοστίζει 350€.  Προς το παρόν μπορείτε να κάνετε μόνο προ – παραγγελία. Η παράδοση των ρούχων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, οπότε και θα χρεωθείτε το ποσό. Επίσης, τα ρούχα είναι unisex.

Τα κοάλα, σήμα-κατατεθέν της Αυστραλίας, έχουν αποδεκατιστεί από τις φωτιές. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μείωση 30% στον πληθυσμό τους.