Με το καλοκαίρι προ των πυλών, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα πόδια μας. Μετά από μήνες που ήταν κρυμμένα σε κάλτσες και παπούτσια, τα πόδια μας χρειάζονται λίγο φροντίδα για να είναι έτοιμα για την εποχή των σανδαλιών. Ακολουθούν μερικά απλά αλλά σημαντικά tips για τη φροντίδα των ποδιών σας αυτό το καλοκαίρι:

Διατηρήστε τα πόδια σας καθαρά και στεγνά

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή είναι να τα διατηρήσετε καθαρά και στεγνά. Πλένετε τα πόδια σας με σαπούνι και νερό κάθε μέρα και φροντίστε να τα στεγνώνετε καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Ενυδατώνουμε τακτικά

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα πόδια μας μπορεί να ξεραθούν και να σκάσουν λόγω της έκθεσης στον ήλιο και τη ζέστη. Για να το αποτρέψετε, απλώστε μια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα στα πόδια σας κάθε μέρα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες και σε άλλες περιοχές που τείνουν να στεγνώνουν.

 

Κόψτε σωστά τα νύχια των ποδιών σας

Φροντίστε να κόβετε τακτικά τα νύχια των ποδιών σας για να αποτρέψετε τα νύχια που μεγαλώνουν και άλλα προβλήματα στα πόδια. Χρησιμοποιήστε ένα νυχοκόπτη στα πόδια και κόψτε ευθεία, αποφεύγοντας να στρογγυλοποιήσετε τις γωνίες ή να κόψετε πολύ κοντά στο δέρμα.

Φοράτε άνετα, μαλακά παπούτσια

Όταν φοράτε σανδάλια, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα ζευγάρι που παρέχει επαρκή στήριξη και προστασία στα πόδια σας. Αποφύγετε να φοράτε σαγιονάρες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα πόδια και άλλα προβλήματα.

Προστατέψτε τα πόδια σας από τον ήλιο

Ακριβώς όπως το υπόλοιπο δέρμα σας, τα πόδια σας μπορεί να καταστραφούν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Για να προστατέψετε τα πόδια σας, εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF τουλάχιστον 30 πριν βγείτε έξω και επαναλάβετε κάθε δύο ώρες.

Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι

Το να περπατάμε ξυπόλητοι, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ ωραίο για πολλούς από εμάς, αλλά μπορεί να εκθέσει τα πόδια σας σε επιβλαβή βακτήρια και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Καλύτερα να το αποφεύγεται ώστε να τα διατηρείται καθαρά και απαλά.

Θυμηθείτε ότι η φροντίδα των ποδιών σας είναι σημαντική όχι μόνο για την εμφάνισή τους αλλά και για τη γενικότερη υγεία σας. Μην παραμελείτε, λοιπόν, τα πόδια σας αυτό το καλοκαίρι – δώστε τους την προσοχή που τους αξίζει!