Νόστιμα, μαλακά μπισκότα ζάχαρης με βουτυρόκρεμα. Κόψτε και πασπαλίστε με την καρδιά σας! Μιλάμε για σκέτη νοστιμιά!

Άσε που θα κάνεις την διαφορά γιατί τα δικά σου μπισκότα δεν είναι τα συνηθισμένα πασχαλινά μπισκότα που κάνουν οι περισσότεροι!

Ετοιμάσου να μπεις στην κουζίνα!

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/3 γ. Σόρτενινγκ ή Μαλακωμένο Βούτυρο
  • 1 1/2 γ. Ζάχαρη
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 κουτ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 γ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. Αλας
  • 2 κ.σ. Γάλα μη αποβουτυρωμένο
  • 2 κουτ. (επιπλέον) Πλήρες γάλα

 

ΖΑΧΑΡΟΑΛΟΙΦΗ

  • 1 γ. Αλατισμένο Βούτυρο, Μαλακωμένο
  • 4 γ. Ζάχαρη άχνη
  • 1/4 γ. Κρέμα γάλακτος
  • Χρώμα τροφίμων (προαιρετικό)
  • Διάφορα Πασπαλίσματα και Διακοσμητικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Για να φτιάξετε τη ζύμ, προσθέστε το λίπος (ή το βούτυρο), τη ζάχαρη και το ξύσμα στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε ξανά, ξύνοντας τα πλαϊνά του μπολ μέχρι τη μέση. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Εναλλάξ προσθέτοντας τα ξηρά υλικά με το γάλα μέχρι να ενωθεί η ζύμη.

2. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, ισιώνουμε και τα δύο μισά σε δίσκους και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστές πλαστικές σακούλες. Ψύξτε τη ζύμη για μερικές ώρες. (Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε βούτυρο στη ζύμη, δεν θα χρειαστεί να το βάλετε στο ψυγείο για πολύ καιρό ή αν το κάνετε, θα χρειαστεί να αφήσετε περισσότερο χρόνο για να μαλακώσει η ζύμη πριν την απλώσετε.)

3. Αφού κρυώσει η ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Ανοίξτε και τα δύο μισά της ζύμης σε πάχος 1/3 ίντσας και κόψτε όσα περισσότερα μπισκότα μπορείτε. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή λαδόκολλα και ψήστε τα για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να τελειώσουν. Θέλετε να είναι στημένα, αλλά όχι καφέ. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.

4. Για να φτιάξετε το frosting, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν πολύ. Χωρίζουμε το frosting σε μικρότερες μερίδες και χρωματίζουμε με χρώμα τροφίμων όπως επιθυμούμε. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι δείπνου για να απλώσετε το γλάσο στα μπισκότα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ζάχαρη λείανσης, ψεκαστήρες και άλλα διακοσμητικά για να τα κάνετε purty!

Μμμ θα μυρίσει όλο το σπίτι!