Αν έχεις λιγούρες και έχεις και ένα μαγειρικό οίστρο, θα σε βάλουμε κατευθείαν στην κουζίνα και θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις ένα πολύ γευστικό σνακ! Ώρα για μπράουνις με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σοκολάτα! Yummy!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι λιναρόσπορου
• ¾ φλιτζανιού χουρμάδες χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένους
• ½ φλιτζανιού πολτοποιημένη μπανάνα
• ½ φλιτζανιού γάλα φυτικής προέλευσης χωρίς ζάχαρη, χωρίς γεύση
• ¼ φλιτζανιού φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς αλάτι
• 2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
• 1 φλιτζάνι ρολό βρώμης, αλεσμένη
• ⅓ φλιτζανιού σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας καθαρή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ κανονικό ή χωρίς νάτριο
• ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2.  Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό. Αφήστε το 5 λεπτά.
  3.  Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα άλλο μπολ.
  4. Προσθέστε βραστό νερό να τους σκεπάσει.
  5. Αφήστε τους 5 λεπτά.
  6. Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί 8 ιντσών με αλουμινόχαρτο.
  7. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το μείγμα λιναρόσπορου, τους στραγγισμένους χουρμάδες, την πολτοποιημένη μπανάνα, το γάλα, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  8. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και το αλάτι.  Προσθέστε το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατέψτε καλά.
  9. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, απλώνοντας ομοιόμορφα.
  10. Ψήστε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να δέσει.
  11. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό κόσκινο, πασπαλίστε τα μπράουνις με ζάχαρη άχνη. Κόψτε τα σε 16 μπράουνις.
  12. Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες και διακοσμείστε τα μπράουνις σας!

Σερβίρετε αμέσως και καλή απόλαυση!