Λατρεύεις τις γαλλικές κοτσίδες αλλά δεν μπορείς να τις φτιάξεις. Από μικρή πάλευες και πρ0σπαθούσες στα μαλλιά της κολλητής σου να τη δοκιμάσεις και δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Από την άλλη μόλις πήγαινες να το κάνεις σε σένα τα μαλλιά μπερδεύονταν και στο τέλος τα παρατούσες. Με το παρακάτω εγχειρίδιο όμως τα μαλλιά σου ακόμα και την πιο δύσκολη μέρα τους τιθασεύονται με μιας.

Πριν ξεκινήσεις φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι νωπά. Στη συνέχεια πάρε μια τούφα δύο εκατοστών περίπου από το μπροστινό μέρος της δεξιάς πλευράς ώστε να αρχίσει η γαλλική κοτσίδα.

Για να ξεκινήσεις τη γαλλική κοτσίδα θα πρέπει να χωρίσεις το τμήμα των μαλλιών σου σε τρία μέρη. Ξεκινάς να κάνεις τη γαλλική όπως ακριβώς κάνεις και την κανονική κοτσίδα. Μόλις πλέξεις την πρώτη φορά πάρε από την αριστερή πλευρά μια τούφα τοποθέτησε τη στη μέση και ακολούθησε την ίδια διαδικασία και από την δεξιά πλευρά.

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία μέχρι η πλεξούδα να φτάσει στη βάση του κεφαλιού, τότε συνεχίζεις κανονικά να κάνεις την κλασσική κοτσίδα που πάντα ήξερες. Τέλος, τοποθέτησε ένα λαστιχάκι και είσαι έτοιμη.

Μικρά tips για τη γαλλική κοτσίδα

1. Φρόντισε η κοτσίδα να είναι πιασμένη ελαφρά ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει με εκείνο της φωτογραφίας.

2. Μη τα παρατάς, προσπάθησε ξανά και ξανά μέχρι να το πετύχεις.