Είστε κολλημένοι σε μια συνάντηση ή μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο και νιώθετε τη γνωστή αίσθηση της ανάγκης να πάτε τουαλέτα. Δικαιολογείτε τον εαυτό σας ότι έχετε δουλειές που δεν μπορούν να περιμένουν,  και επιμένετε να το κρατήσετε. Ίσως δεν θέλετε να διακόψετε τη ροή της συζήτησης ή ίσως δεν υπάρχει τουαλέτα στον ορίζοντα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τα γεγονότα: το να κρατάτε το τσίσα σας δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για τις σωματικές συνέπειες του να κρατάς τα ούρα σου

Όταν νιώθετε την ανάγκη, η κύστη σας είναι γεμάτη και πιέζει άλλα όργανα στο σώμα σας. Εάν το κρατήσετε για πολύ ώρα, κινδυνεύετε να βλάψετε την ουροδόχο κύστη ή ακόμα και τα νεφρά σας. Επιπλέον, το να κρατάτε τα ούρα σας μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις, οι οποίες μπορεί να είναι επώδυνες και δύσκολες.

Αλλά πέρα ​​από τους φυσικούς κινδύνους, υπάρχουν και ορισμένες κοινωνικές συνέπειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εάν βρίσκεστε σε μια συνάντηση ή σε μια κοινωνική περίσταση, το να κρατάτε τα ούρα σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να αισθανθείτε άβολα. Μπορεί να χάσετε σημαντικές λεπτομέρειες ή να είστε πολύ συγκεντρωμένοι στην ουροδόχο κύστη σας για να συμμετέχετε πλήρως. Και ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν θέλει να είναι το άτομο που ταράζεται στη θέση του και θέλει απεγνωσμένα να κατουρήσει.

Σε μια πιο ανάλαφρη νότα, το να κρατάτε το ούρα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορισμένες ενοχλητικές καταστάσεις. Έχετε ποτέ φτερνιστεί ή γελάσει ξεκαρδιστικά ενώ προσπαθείτε να τα συγκρατήσετε; Ναι, δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Και ας μην ξεχνάμε το κλασικό σενάριο κωμωδίας κάποιου που προσπαθεί να πάρει διακριτικά το δρόμο του προς το μπάνιο ενώ όλοι οι άλλοι τον κοιτάζουν με δυσπιστία.

Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για να κρατάτε τη φυσική σας αυτή ανάγκη. Είτε πρόκειται για τη σωματική σας υγεία, την κοινωνική σας άνεση ή τη δική σας ψυχική ηρεμία, είναι πάντα καλύτερο να υπακούτε στα καλέσματα της φύσης. Έτσι, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την παρόρμηση, μην ντρέπεστε – απλώς πείτε ένα «με συγχωρείται για λίγο» και φύγετε. Η κύστη σας θα σας ευχαριστήσει!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.