Η προπόνηση αυτή περιέχει αναερόβιες και αερόβιες ασκήσεις σε διάφορους συνδυασμούς και εναλλαγές με στόχο την αποτελεσματική βελτίωση όλων των παραγόντων της φυσικής κατάστασης (Φ.Κ.) όπως είναι π.χ. ταχύτητα, δύναμη, ισορροπία, αντοχή, ευκινησία κ.α.

1

Η εναλλασσόμενη διαλειμματική προπόνηση είναι διασκεδαστική και έχει ποικιλία με αποτέλεσμα δύσκολα να παρουσιάζει πλατό στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Αυτή τη μέθοδο προπόνησης χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου για να βελτιώσουν η και να διατηρήσουν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Με αυτές τις εναλλαγές των ασκήσεων μέσα σε ένα πρόγραμμα άσκησης μπορείς να εκπαιδεύσεις αποτελεσματικά μυαλό και σώμα με απόλυτη αρμονία μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο άσκησης. Επίσης μπορείς να καλύψεις διαφορετικά επίπεδα ασκούμενων/αθλητών αφού οι εντάσεις μπορεί να κυμαίνονται από 40-90% της μέγιστης απόδοσης.

2

Τέλος σε αυτού του είδους την προπόνηση μπορεί να γίνει η προπόνηση σε ομάδες και να ασκηθούν μαζί, ασκούμενοι με χαμηλότερο επίπεδο Φ.Κ, με ασκούμενους με υψηλότερο επίπεδο Φ.Κ. με αποτέλεσμα αύξηση του επιπέδου των χαμηλότερου επιπέδου ασκούμενων, τις αυτοπεποίθησης τους και την κοινωνικοποίηση τους.

Personal Training – Προσωπικός Γυμναστής – Δημήτρης Χάλαρης
Facebook/DC-Personal-Training