Ας το παραδεχτούμε, η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι ακριβή. Και ενώ είναι υπέροχο να έχεις κάποιον να μιλήσεις για τα προβλήματά σου, μερικές φορές χρειάζεται απλώς να επιλέξεις τα αγαπημένα σου τραγούδια και να αφήσεις τη μουσική να κάνει τα μαγικά της. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους η μουσική, καμιά φορά μπορεί να είναι καλύτερη από την ψυχοθεραπεία (αλλά και φθηνότερη!):

Η μουσική δεν σε κρίνει

Μπορείτε να ακούσετε όποιο είδος θέλετε και κανείς δεν θα σας πει ότι το γούστο σας στη μουσική είναι απαίσιο (εκτός ίσως από τους φίλους σας, αλλά δεν μετράνε). Με τη ψυχοθεραπεία, πρέπει να ανησυχείτε για το αν ο θεραπευτής σας πιστεύει ότι σημειώνετε πρόοδο ή εάν κρυφά νομίζει ότι είστε χαμένη υπόθεση. Με τη μουσική, το μόνο για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε είναι αν γνωρίζετε τους στίχους αυτού του νέου banger που μόλις ανακαλύψατε.

Η μουσική δεν νοιάζεται αν κλαις

Στην πραγματικότητα, μερικά από τα καλύτερα τραγούδια είναι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις όλα τα συναισθήματα. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια εξαιρετική διέξοδος για συναισθήματα, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε απλώς ένα καλό κλάμα σε ένα λυπητερό τραγούδι. Και ποιος ξέρει, ίσως βρείτε ένα τραγούδι που αποτυπώνει τέλεια αυτό που νιώθετε και σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε. Καλή τύχη για να βρεις έναν θεραπευτή που μπορεί να το κάνει αυτό!

Η μουσική είναι πάντα εκεί για σένα

Είτε περνάτε έναν χωρισμό, είτε αντιμετωπίζετε το άγχος είτε απλώς έχετε μια κακή μέρα, υπάρχει σίγουρα ένα τραγούδι για αυτό. Με την ψυχοθεραπεία, πρέπει να προγραμματίσετε ραντεβού και να ελπίζετε ότι ο θεραπευτής σας είναι διαθέσιμος όταν τον χρειάζεστε. Με τη μουσική, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το play και να την αφήσετε να κάνει τη δουλειά της.

Το συμπέρασμα είναι ένα, η μουσική είναι καλύτερη από την ψυχοθεραπεία θεραπεία, ειδικά αν δεν έχεις οικονομική άνεση. Και αν δεν με πιστεύετε, απλώς ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι και δείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε.