Οι ερευνητές συνεχίζουν τις μελέτες πάνω στον σύγχρονο τρόπο ζωής και αυτή τη φορά οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως πρέπει απαραιτήτως να έχεις ένα φυτό στο γραφείο σου για να είσαι… ευτυχέστερη!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Μarion Nieuwenhuis σε δυο μεγάλες εταιρείες της Βρετανίας και της Ολλανδίας και έδειξε πως οι εργαζόμενοι που είχαν φυτό στο γραφείο τους απέδωσαν κατά 15% καλύτερα από εκείνους που δεν είχαν. Η Nieuwenhuis εξήγησε σχετικά: «Η έρευνα πας υποδεικνύει πως μια εταιρεία πρέπει να επενδύσει στην εσωτερική διακόσμηση με φυτά αν θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζόμενων της».

Οι θεωρίες για το αν τα φυτά μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζόμενων δεν είναι νέες καθώς έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν πως το πράσινο κάνει καλό στην ψυχολογία και διώχνει το στρες. Αυτό φαίνεται να ασπάζεται και ο Craig Knight, ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Exeter «Η ψυχολογική χειραγώγηση των εργαζόμενων είναι πλέον στις πρώτες γραμμές των εταιρειών για την αύξηση της παραγωγικότητας τους. Έχει ξεκινήσει η εποχή των… έξυπνων γραφείων.

Από την πλευρά του ο Alex Haslam, καθηγητής ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Queensland, σχολιάζει σχετικά με την έρευνα: «Η έρευνα μας δείχνει πως το λιγότερο και το απλό είναι καλύτερο. Μια απλή κίνηση μπορεί να δώσει αποτελέσματα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί…».