Πηγαίνεις στο γυμναστήριο και τρέχεις ώρες στο διάδρομο, «λιώνεις» στο ελλειπτικό αλλά αποτελέσματα δεν βλέπεις. Τα βάρη τα σκέφτηκες;

  • Τα βάρη δυναμώνουν τα κόκκαλα

Ένα από τα σημαντικά οφέλη του να σηκώνεις βάρη είναι πως δυναμώνουν τα κόκκαλα στο σώμα σου. Η άσκηση με βάρη βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, σύμφωνα με έρευνες καθώς τα κόκκαλα ενδυναμώνουν μετά από λίγο καιρό για να ανταπεξέλθουν στις ασκήσεις. Μπορεί να μην το καταλάβεις άμεσα, αλλά μακροχρόνια θα δεις πως ο σκελετός σου θα είναι πολύ καλύτερα.

  • Τα βάρη καίνε λίπος

Όσο πιο πολλούς μύες έχεις, τόσες περισσότερες θερμίδες καις ημερησίως, δηλαδή και περισσότερο λίπος. Το τρέξιμο και το ελλειπτικό καίνε θερμίδες, αλλά τα βάρη είναι αυτά που θα ωθήσουν το σώμα σου στο επόμενο επίπεδο. Σύμφωνα με το Women’s Health σε έρευνα που έγινε για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν βάρη, έδειξε πως όσες χρησιμοποιούσαν έχαναν βάρος πολύ γρηγορότερα από όσες έκαναν απλά αερόβιες ασκήσεις.

  • Βάρη δεν σημαίνει απαραίτητα και… φούσκωμα

Οι γυναίκες φοβούνται να χρησιμοποιήσουν βάρη γιατί θεωρούν πως θα γίνουν σαν… bodybuilder. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι πως ορμονικά δεν γίνεται αυτό, γιατί οι άντρες έχουν τεστοστερόνη η οποία είναι υπεύθυνη για το «φούσκωμα». Είναι πολύ δυσκολότερο για μια γυναίκα να δημιουργήσει μυϊκό όγκο οπότε μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις αλτήρες στην προπόνηση σου…

  • Θα ταιριάζεις καλύτερα στα ρούχα σου

Πολλές γυναίκες που ξεκίνησαν προπονήσεις με βάρη διαπίστωσαν πως τα ρούχα τους «κάθονται» καλύτερα σε περιοχές που ήταν δύσκολο πιο πριν, όπως στα οπίσθια, στους ώμους αλλά και στην πλάτη. Φυσικά, χρειάζεται και η κατάλληλη διατροφή για να δεις αποτελέσματα, ωστόσο τα αποτελέσματα θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.