Ενώ ακούμε συχνά για τη σημασία της άσκησης του σώματός μας, μπορεί να μην λάβουμε υπόψη τα οφέλη της άσκησης του προσώπου μας. Οι μύες του προσώπου μας είναι ακριβώς όπως κάθε άλλος μυς στο σώμα μας και απαιτούν τακτική άσκηση για να παραμείνουν τονισμένοι και υγιείς. Οι ασκήσεις προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου μας, στη μείωση των ρυτίδων και της χαλάρωσης, ακόμη και στην τόνωση της διάθεσής μας.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να γυμνάσετε το πρόσωπό σας:

Ανασηκώσεις μάγουλων

Ξεκινήστε με το να κάθεστε άνετα και να χαμογελάτε πλατιά. Ενώ κρατάτε το χαμόγελό σας, χρησιμοποιήστε τους μύες των μάγουλων σας για να σηκώσετε τα μάγουλά σας όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφήστε το και επαναλάβετε.

Διατάσεις χειλιών

Καθίστε όρθια και τραβήξτε τα χείλη σας πάνω από τα δόντια σας, δημιουργώντας ένα σφιχτό σχήμα Ο. Κρατήστε αυτή τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφήστε το και επαναλάβετε.

Ασκήσεις για τα μάτια

Κλείστε τα μάτια σας και σφίξτε τους μύες γύρω τους και μετά ανοίξτε τα μάτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαλαρώστε και επαναλάβετε.

Ανύψωση μετώπου

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας ακριβώς πάνω από τα φρύδια σας και τραβήξτε τα απαλά προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε τους μύες του μετώπου σας για να σπρώξετε προς τα πίσω στις άκρες των δακτύλων σας, δημιουργώντας αντίσταση. Κρατήστε αυτή τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφήστε το και επαναλάβετε.

Διατάσεις αυχένα

Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και κοιτάξτε το ταβάνι. Ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα και βγάλτε τη γλώσσα σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρατήστε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφήστε το και επαναλάβετε.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι ασκήσεις προσώπου δεν πρέπει να προκαλούν πόνο ή ενόχληση. Εάν αισθανθείτε πόνο ή ενόχληση, σταματήστε αμέσως και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας.

Εκτός από αυτές τις ασκήσεις, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε τους μυς του προσώπου σας τονισμένους και υγιείς. Η υγιεινή διατροφή, η ενυδάτωση και ο αρκετός ύπνος μπορούν να συμβάλουν στην διατήρηση ενός σφριγηλού προσώπου. Η αποφυγή του καπνίσματος και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό και υγιές.

Με λίγα λόγια, η τακτική άσκηση του προσώπου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό και υγιές. Ενσωματώνοντας αυτές τις ασκήσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τους μυς του προσώπου σας τονισμένους και να βελτιώσετε τη συνολική εμφάνισή σας.