Μοιάζει απίστευτο κι όμως η Αμερικανίδα Cynthia Ortega  κατάφερε να χάσει σχεδόν 100 κιλά!

Όπως περιγράφει η ίδια στο blog Zlife«φοβόμουν να βγω για φαγητό με τον σύζυγό μου γιατί δεν ήξερα να θα χωράω στις καρέκλες του εστιατορίου!». Ένιωθε δυστυχισμένη και εγκλωβισμένη στο ίδιο της το σώμα, και παρά την υποστήριξη από τον σύζυγό της, αντιλαμβάνονταν ότι κανείς δεν μπορούσε να τη βοηθήσει εκτός από εκείνη.

Η Cynthia δεν είχε γυμναστεί ποτέ στη ζωή της, ενώ όλες οι προσπάθειες να κάνει δίαιτα είχαν αποτύχει. Τα κιλά της τής είχαν δημιουργήσει προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη και υπνική άπνοια, ενώ δεν θα ξεχάσει τη φορά εκείνη που μέσα σε μία πιτσαρία ένα μικρό κορίτσι, απευθυνόμενο στη μαμά του, την είχε αποκαλέσει δυνατά τεράστια («Μαμά, κοίτα μια τεράστια κυρία!»)

Το πήρε, λοιπόν, απόφαση ότι έπρεπε να κάνει κάτι για την υγεία της και για να έχει ο γιος της ένα υγιές πρότυπο για μαμά, και την κέρδισε η Zumba. Περνώντας έξω από ένα γυμναστήριο, κοντά στο σπίτι της, είδε κάποιους να κάνουν μάθημα και σκέφτηκε ότι αυτό «μοιάζει διασκεδαστικό και κάτι που μπορώ να κάνω». Γράφτηκε μαζί με μια φίλη και μέσα σε ένα μήνα, με δυο μαθήματα την εβδομάδα, κατάφερε να χάσει 30 κιλά! Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μεταμόρφωσή της…

Η Cynthia κατάφερε να χάσει 104 κιλά και συνεχίζει να κάνει Zumba, σχεδόν κάθε μέρα πια, ενώ έχει γίνει πολύ προσεχτική με τη διατροφή της. Μάλιστα, μέσα από το κανάλι της στο YouTube προσπαθεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Τώρα, όταν πηγαίνω για φαγητό με τον σύζυγό μου δεν ανησυχώ μήπως δεν χωράω στις καρέκλες! Κι όταν βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, αισθάνομαι ευτυχισμένη», λέει και αποκαλύπτει, επίσης, ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που της είχε προκαλέσει το βάρος της.

H Cynthia Ortega σήμερα…

cynthia-2 cynthia