Η επιστήμη για ακόμη μια φορά πραγματοποίησε το χρέος της προς τον άνθρωπο.

Τι κερδίζεις αν κοιμάσαι γυμνή;

  • Καταπολεμούν τις αϋπνίες.

Αυτό έδειξε έρευνα που εκπονήθηκε στην Αυστραλία. Ο λόγος; Το σώμα διατηρεί μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να κοιμηθεί. Αν ζεσταίνεται παραπάνω, προσπαθεί να αποβάλει τη ζέστη από το σώμα για να ανακουφιστεί. Οι πυτζάμες, οι κάλτσες και ό,τι άλλο φοράς στον ύπνο, εμποδίζουν το σώμα να αποβάλει τη θερμοκρασία αυτή, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κοιμηθείς και να υποφέρεις από αϋπνίες. Αν κοιμάσαι γυμνή, η ζέστη αποβάλλεται γρηγορότερα από το σώμα σου κι έτσι, κοιμάσαι καλύτερα και πιο γρήγορα!

  • Κοιμούνται περισσότερο και πιο βαθιά.

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, όταν το σώμα έχει τη θερμοκρασία που χρειάζεται και όταν μπορεί εύκολα να αποβάλει εκείνη που το ενοχλεί, επιτυγχάνεται βαθύτερος ύπνος. Έτσι, κοιμάσαι περισσότερο και ξεκουράζεσαι καλύτερα, αφού δεν θα χρειαστεί να ξυπνήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή ζεσταίνεσαι ή επειδή έχεις ιδρώσει.

  • Καταπολεμούν το λίπος στην κοιλιά.

Όταν απολαμβάνεις έναν δροσερό ύπνο το βράδυ, τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σου μειώνονται. Τις ώρες που κοιμάσαι πιο βαθιά, από τις 10 ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται αισθητά, ενώ μετά τις 2 τα ξημερώματα, οι αδένες που παράγουν την κορτιζόλη, αρχίζουν να δουλεύουν  πιο ενεργά, για να προετοιμάσουν τον οργανισμό σου για την επόμενη ημέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρωί ξυπνάς γεμάτη ενέργεια. Αν δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ, το πρωί που σηκώνεσαι, τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σου είναι σε πολύ υψηλό στάδιο, υψηλότερο από το κανονικό, κάτι που σε ωθεί να καταναλώσεις έτοιμο και γρήγορο φαγητό, επειδή πεινάς. Κάπως έτσι δημιουργείται και το ενοχλητικό λίπος στην κοιλιακή χώρα. Αν λοιπόν κοιμάσαι καλά, έχεις και καλύτερο σώμα. Γι’ αυτό πέτα τις πυτζάμες σου!

  • Έχουν πιο υγιή γεννητικά όργανα.

Το αιδοίο σου, είναι ένα ζεστό και υγρό μέρος και σε ένα τέτοιο περιβάλλον αναπτύσσονται διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμοί.  Αν το αφήνεις να αναπνέει ελεύθερα, χωρίς να το κλείνεις κάτω από τις ζεστές σου πυτζάμες, προλαμβάνεις την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων. Οι άνδρες που κοιμούνται γυμνοί έχουν πιο υγιές σπέρμα και το αναπαραγωγικό τους σύστημα δουλεύει καλύτερα.

  • Μένουν νεότεροι.

Την ώρα που κοιμάσαι ο οργανισμός σου παράγει αυξητικές  ορμόνες και μελατονίνη, οι οποίες είναι αντιγηραντικές και κρατούν το δέρμα σου φρέσκο και λαμπερό. Όσο περισσότερο κοιμάσαι, τόσο περισσότερες τέτοιες ορμόνες παράγοναι στον οργανισμό σου. Γι’αυτό, αν κοιμάσαι γυμνή, κοιμάσαι καλύτερα και δείχνεις πιο φρέσκια και νεότερη.

  • Έχουν καλύτερη ερωτική ζωή.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται γυμνά, έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, γιατί όταν ακουμπάνε τα γυμνά κορμιά σας, παράγεται στον οργανισμό η οξυτοκίνη, μια ορμόνη που δημιουργεί ευχάριστο συναίσθημα, απαραίτητη για τον οργασμό και τη σεξουαλικότητα.