Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα ήρθε στην επικαιρότητα, η οποία έδειξε πως η κοροϊδία στα υπέρβαρα άτομα μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα…

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέδειξαν πως αν κάποιο παχύσαρκο άτομο δεχθεί πειράγματα για την εξωτερική του εμφάνιση, πιθανότατα θα… παχύνει ακόμη περισσότερο αντί να αδυνατίσει! Στην έρευνα που διενεργήθηκε πήραν μέρος 3 χιλιάδες άτομα, τα οποία ρωτήθηκαν αν έχουν δεχθεί πειράγματα για το βάρος τους, αν τους έχουν φερθεί με αγένεια λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης ή αν στα μαγαζιά δεν τους συμπεριφέρονται όπως στους άλλους πελάτες.

Το 5% των συμμετεχόντων απάντησαν πως έχουν πέσει θύματα τέτοιων συμπεριφορών την τελευταία τετραετία, με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους τους περίπου 2 κιλά, την ίδια ώρα που ελάχιστοι από εκείνους έχασαν μόλις… 71 γραμμάρια!

«Η έρευνα μας έδειξε ξεκάθαρα πως ο σωματικός διαχωρισμός είναι μέρος του προβλήματος της παχυσαρκίας και δεν είναι η λύση», τόνισε η Jane Wardle, διευθύντρια  του κέντρου έρευνας για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Πολλοί παχύσαρκοι ασθενείς δεν έχουν σεβασμό στην καθημερινότητα τους, ενώ όλοι θα πρέπει να σταματήσουν να τους κατηγορούν για το βάρος τους την στιγμή που δεν τους συμπαραστέκονται».

Ο κοινωνικός διαχωρισμός των υπέρβαρων ατόμων μπορεί ξεκάθαρα να οδηγήσει στην περαιτέρω αύξηση του βάρους, ενώ οι παχύσαρκοι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο αντικοινωνικοί, όχι από δική τους επιλογή, αλλά επειδή αποκλείονται από τους γύρω τους.

Η έρευνα δεν μπορεί, ωστόσο, να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς είναι η πρώτη που διενεργείται, οι ενδείξεις όμως είναι αρκετά χρήσιμες σχετικά με την αντιμετώπιση των υπέρβαρων ατόμων και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην καθημερινότητα τους αλλά και στην υγεία τους…