Η φωτογράφηση της Victoria Beckham για το περιοδικό Vogue της Κίνας εδώ και λίγες ώρες, έχει γίνει στόχος καταιγιστικών σχολίων, ειδικότερα αρνητικών. Ο λόγος για το κακό photoshop που έγινε στην σχεδιάστρια προκειμένου να εμφανιστεί το περιβόητο κενό ανάμεσα στα πόδια, με αποτέλεσμα να κοπεί το πόδι της. Κανείς δεν το είχε προσέξει, μέχρι να αρχίσουν οι παρατηρικότεροι να το σχολιάζουν.

Για του λόγου το αληθές, ιδού:

φωτογράφηση

Φυσικά, όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και σε αυτό ξεκίνησε ο διχασμός για το αν πρόκειται όντως για photoshop ή απλά όπως εξέφρασαν μερικοί καλύπτεται από το πουκάμισο. Βλέποντας την φωτογραφία όμως, δεν χωράει αμφιβολία για το τι είναι αλήθεια και τί όχι. Η αρχισυντάκτρια της Vogue China, Angelica Cheung, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε δεν θα μπορούσε να μην δώσει την δική της θέση για το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, δήλωσε ότι “Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που οφείλεται στον φωτισμό που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις σκιές και το λευκό χρώμα των εσωρούχων που στο μαύρο-άσπρο το έκαναν να δείχνει πως μπορεί να υπάρχει ένα κενό“.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν ζητήθηκε να γίνει επεξεργασία στην φωτογράφηση και παραδέχτηκε ότι κανείς δεν είχε προσέξει την συγκεκριμένη ανωμαλία και πως το photoshop χρησιμοποιείται σε όλα τα περιοδικά αρκεί να μην αλλοιώνεται το πρόσωπο σε υπερβολικό βαθμό.

chaung