Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο, ή έτσι λένε. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσαμε με την καρδιά μας. Ωχ! Μήπως είναι πολύ παλιά τελικά; Το γέλιο, το πηγαίο, το αληθινό το έχουμε πραγματικά ανάγκη τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά! Υπάρχει λόγος που το γέλιο έχει μεγάλη δύναμη για την υγεία μας! Παρακάτω δείτε γιατί!

Το γέλιο ενισχύει τη διάθεση

Όταν γελάτε, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες που σας δίνουν καλή διάθεση που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να μειώσουν το άγχος. Αν λοιπόν νιώθετε μπλε, ανοίξτε μια αστεία ταινία ή κάντε παρέα με τον πιο αστείο φίλο σας και αφήστε το γέλιο να κυλήσει.

Το γέλιο κάνει καλό στην καρδιά

Όταν γελάτε, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται προσωρινά, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία μακροπρόθεσμα. Λοιπόν, αντί να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, γιατί να μην παρακολουθήσετε απλώς μια κωμική εκπομπή και να κάνετε την καρδιά σας να δυναμώνει;

Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το γέλιο μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή αντισωμάτων από το σώμα σας και να ενεργοποιήσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε λοιμώξεις και ασθένειες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε να έρχεται κρυολόγημα, δείτε κάποια stand-up comedy και γελάστε.

Το γέλιο είναι ένα φυσικό παυσίπονο

Όταν γελάτε, το σώμα σας απελευθερώνει φυσικά παυσίπονα που ονομάζονται ενδορφίνες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του σωματικού πόνου. Αντί λοιπόν να πιάσετε το Advil, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε ένα αστείο βίντεο και δείτε αν σας βοηθά να ανακουφίσετε τον πόνο σας.

Το γέλιο μπορεί να βελτιώσει την κοινωνική ζωή

Οι άνθρωποι που γελούν μαζί συνδέονται μεταξύ τους. Το γέλιο με άλλους μπορεί να ενισχύσει τις κοινωνικές σχέσεις και να βελτιώσει τις σχέσεις. Επομένως, μην φοβάστε να κάνετε ένα ή δύο αστεία την επόμενη φορά που θα κάνετε παρέα με φίλους ή συναδέλφους.

Τόσο απλά, το γέλιο είναι πραγματικά ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σας. Εμπρός λοιπόν, γελάστε! Δείτε μερικά αστεία βίντεο, διαβάστε μερικά χιουμοριστικά βιβλία ή περάστε χρόνο με τους πιο αστείους φίλους σας. Το σώμα και το μυαλό σας θα σας ευχαριστήσουν για αυτό.