Με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από  την Ελληνική Επανάσταση, το mosty.com τιμά τις ηρωίδες του 1821 αλλά και όλες τις γυναίκες που καθημερινά σήμερα κάνουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη επανάσταση, με μία επετειακή συλλογή αφιερωμένη στη Βιοτεχνική Σχολή Τήνου. Η ομάδα του e-shop με τις δημιουργίες νέων και δημοφιλών Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάζει μία συλλογή greek chic ρούχων και ένα επετειακό t-shirt με την εξέχουσα μορφή της κυκλαδίτισσας Μαντώ Μαυρογένους, με στόχο τη στήριξη της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου και των εργαστηρίων υφαντουργικής που πραγματοποιούνται από το 1898 στο νησί.

Figure 1 Βρείτε όλα τα κομμάτια της συλλογής στο www.mosty.com

Η Βιοτεχνική Σχολή Τήνου ιδρύθηκε από τους Νικόλαο και Ελένη Ζαρίφη και το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας. Η Βιοτεχνική Σχολή λειτούργησε 1898, με προορισμό την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης. Στεγάζεται σε ιδιόκτητους χώρους στο άνω τμήμα της οδού Ευαγγελιστρίας και ανήκει στο Σύλλογο Κυριών «Ο Ευαγγελισμός». Παραπλεύρως της αίθουσας με τους αργαλειούς λειτουργεί εκθετήριο, όπου πωλούνται διάφορα αξιόλογα είδη υφαντικής τέχνης, που παράγονται στη Σχολή. Aποτελείται από τη μεγάλη αίθουσα των αργαλειών, το πωλητήριο που βρίσκεται στην είσοδο καθώς και ένα μικρό σαλόνι των κυριών του συμβουλίου. Το πρώτο πανί που κατασκευάστηκε ήταν 5 Οκτωβρίου το 1889 από τη Βαρβάρα Τίγκα.

Figure 2 Ιστορικές φωτογραφίες της Βιοτεχνικής Σχολής Τήνου

Μέσα από την ξεχωριστή αυτή επετειακή συλλογή, το mosty.com μας καλεί να γιορτάσουμε όλα όσα έχουμε καταφέρει σήμερα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση και μαζί να στηρίξουμε την υφαντική τέχνη, την πολιτιστική μας κληρονομιά και τον αργαλειό ώστε να μη σιγήσει ποτέ.