Μπορεί τώρα να περιμένεις πως και πως να πας στη παραλία για να μαυρίσεις αλλά αρκετά χρόνια πριν τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μαζί με το μαύρο φόρεμα και τα μίνι η Coco Channel έφερε την επανάσταση όταν το 1923 φωτογραφήθηκε στη Γαλλική Ριβιέρα με μια πιο κόκκινη θα λέγαμε όψη. Μπορεί όμως μια γυναίκα να είναι υπεύθυνη για το ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο αποζητούν τον ήλιο προκειμένου να μαυρίσουν;

Το μαυρισμένο δέρμα πριν κάποια χρόνια δεν ήταν αποδεκτό καθώς δεν φαινόταν όμορφο. Μπορεί λοιπόν τώρα όσοι έχουμε ανοιχτόχρωμο δέρμα να αγωνιζόμαστε για το bronzer χρώμα προκειμένου να δείχνουν υπέροχα τα λευκά μας φορέματα αλλά σε μέρη όπως η Ασία, η Ινδία και η Μέση Ανατολή αναζητούν προιόντα τα οποία θα κάνουν πιο χλωμή ή πιο ροζ τον τόνο του δέρματος τους. Ναι, σε πολλές χώρες του κόσμου το πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι σημαντικό για τη κουλτούρα τους.

Καθ ‘όλη την ιστορία, το πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα συνδέεται με την υψηλότερη κοινωνική θέση, υποδηλώνοντας ότι ένα άτομο δεν έπρεπε να υπομείνει τις επιπτώσεις των ακτίνων του ήλιου από την εργασία ή την υπαίθρια ζωή. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1900, ήταν υποχρεωτικό για τις εύπορες γυναίκες σε Ευρώπη και Αμερική να κυκλοφορούν με ομπρέλες, καπέλα και γάντια.

Το 1903, ο Niels Finsen όπου και του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ πρότεινε την θεραπεία με φως καθώς μπορεί να καταπολεμήσει ασθένειες όπως η ραχίτιδα καιη φυματίωση. Αν και αυτό ήταν σε αντίθεση με τα πρότυπα ομορφιάς σιγά σιγά άρχισε αυτό να αλλάζει κοντά στο 1920. Όταν όμως πολλοί προσπάθησαν να αποφύγουν τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου δημιουργήθηκαν κρέμες με σκοπό το δέρμα να γίνει ξανά λευκό “προκειμένου να διώξουμε το μαύρισμα, τις φακίδες και τις καλοκαιρινές ατέλειες” όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Η αλλαγή λοιπόν ήρθε μαζί με την ενδυματολογική στροφή και αλλαγές όπως ο ποδόγυρος ή οι κορσέδες. Ήρθε μάλιστα μια περίοδο που το κάπνισμα, ο χορός και το ποτό ήταν ευχάριστες πλέον δραστηριότητες. Ναι, η Coco Channel ήταν η πρώτη που το 1923 έκανε ηλιοθεραπεία και τη μετέτρεψε σε χόμπι για τους πλούσιους.

Σήμερα λοιπόν που διαβάζεις αυτό το άρθρο να ξέρεις πως το laouta shop υποδέχεται το καλοκαίρι με μία νέα σειρά λαδιών μαυρίσματος με ιπποφαές και δείκτη προστασίας SPF 6. Η πλούσια σύνθεση από φυτικά εκχυλίσματα και θρεπτικά έλαια ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία UVA & UVB, προσφέροντας χρυσαφένιο μαύρισμα μεγάλης διάρκειας.

Όπως όλα τα προϊόντα laouta, η νέα σειρά έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στη φύση και στην ανάγκη προστασίας από τις επιπτώσεις του ήλιου. Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση στο αισθητικό ζητούμενο για όμορφη και υγιή επιδερμίδα.

Η νέα σειρά λαδιών μαυρίσματος από το laouta shop διατίθεται σε 3 αρώματα: σύκο, μαστίχα και κακάο. Όλα τα προϊόντα της νέας σειράς «φιλοξενούνται» σε οικολογική συσκευασία από βιοπλαστικό ζαχαροκάλαμου.