Οι Κυριακές είναι η τέλεια μέρα για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε, και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την εβδομάδα από το να επιδοθείτε σε μια πολυτελή ρουτίνα ομορφιάς για τα πρόσωπο; Η φροντίδα του δέρματός μας όχι μόνο προάγει μια υγιή επιδερμίδα, αλλά παρέχει επίσης μια απαραίτητη δόση αυτοφροντίδας. Ας βουτήξουμε, λοιπόν, στην αγαπημένη μας κυριακάτικη ρουτίνα ομορφιάς που αφήνει τα πρόσωπά μας λαμπερά και έτοιμα να κατακτήσουν την εβδομάδα που έρχεται.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου με ειδικό καθαριστικό για τον τύπο του δέρματός μας

Αυτό αφαιρεί τυχόν βρωμιά, λιπαρότητα και σκόνη που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Συνεχίζουμε με ένα αναζωογονητικό scrub προσώπου για απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αποκάλυψη μιας πιο λείας υφής.

Απολαμβάνουμε μια θρεπτική μάσκα προσώπου

Είτε πρόκειται για ενυδατική μάσκα είτε για DIY παρασκεύασμα, μας αρέσει ο τρόπος που ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα μας. Ενώ η μάσκα κάνει τα μαγικά της, αρπάζουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε συμμετέχοντας σε μια χαλαρωτική δραστηριότητα όπως το διάβασμα ή η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής.

Απλώνουμε έναν ενυδατικό ορό

Γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αυτό το βήμα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αφήνοντας το δέρμα μας σφριγηλό και λαμπερό. Αφού αφήσουμε τον ορό να απορροφηθεί, σφραγίζουμε την καλοσύνη με μια ενυδατική κρέμα προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός μας. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι το δέρμα μας παραμένει ενυδατωμένο όλη την ημέρα.

Εφαρμογή ενός αντηλιακού

Για να ολοκληρώσουμε την φροντίδα, εφαρμόζουμε αντηλιακό για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας από τις βλαβερές ακτίνες UV. Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας.

Η κυριακάτικη ρουτίνα ομορφιάς μας όχι μόνο ενισχύει την όψη του δέρματός μας αλλά μας επιτρέπει επίσης να αφιερώσουμε χρόνο στην περιποίηση του εαυτού μας και στη χαλάρωση. Ξεκινώντας την εβδομάδα με ένα ανανεωμένο και λαμπερό πρόσωπο, νιώθουμε σίγουροι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι μας έρθει.