Αν θέλεις να βιώσεις συναισθήματα που θα σε συγκινήσουν, θα σε σοκάρουν και θα σε ταξιδέψουν σε έναν κόσμο ιδιαίτερο, μέσα από ρεαλιστικές περιγραφές σε έναν υπερρεαλιστικό, τότε το νέο βιβλίο της Μαριλένας Παππά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν, όχι μόνο θα σε συναρπάσει αλλά θα το λατρέψεις.

Η «Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ» είναι μια νουβέλα, μια ισορροπία ανάμεσα στο σύγχρονο ελληνικό λογοτεχνικό ρεύμα και σε επιρροές από κλασσικούς Έλληνες πεζογράφους. Έτσι, δημιουργεί ένα δικό της απόκοσμο σύμπαν!

Ταξιδεύοντας στις σελίδες του βιβλίου, χανόμαστε σε ένα μικρό χωριό το οποίο ετοιμάζεται με γρήγορους ρυθμούς για το καρναβάλι.

Η συγγραφέας μας αποκαλύπτει, «Οι κάτοικοι μεταφέρουν κλαδιά και φύλλα στο εσωτερικό της ζούγκλας, οι σιαμαίες αδελφές βοηθούν στην κατασκευή των αυτοσχέδιων αρμάτων κι ο έφηβος στέκει για λίγο και τους παρατηρεί…

Στη διάρκεια αυτής της μέρας, ο έφηβος θα κλονιστεί από τη βιαιότητα της κλειστής κοινωνίας και, βιώνοντας διαδοχικά τη φθορά, τον θάνατο και την αναγέννηση, θα παλέψει να διαφυλάξει ακέραιη τη μόνη αξία που αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να επανεκκινήσει τον κόσμο: την αγάπη».

Νομίζω πως αυτό σε έπεισε ότι αυτή η νουβέλα θα γίνει η καλύτερη παρέα σου στις διακοπές.

Άραγε, πόσο πιθανό είναι να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου σε μια μέρα;

Τελικά, ο έφηβος που δεν μεγαλώνει ποτέ, θα καταφέρει να κάνει την διαφορά; Το πολυπόθητο άλμα; Ή θα τον παρασύρει η διεφθαρμένη μάζα που τον περιτριγυρίζει;