Η Ματίνα Μέγκλα είναι σχεδιάστρια νυφικών καθώς και limited edition -ready to wear ενδυμάτων. Σπούδασε σε Ελλάδα και Αγγλία και το 2011, κέρδισε το πρώτο βραβείο κοινού για τον «καλύτερο νέο σχεδιαστή» στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το αγγλικό online περιοδικό Lookk, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012 καλέστηκε για πρώτη φορά να παρουσιάσει την προσωπική της κολεξιόν στο Nolcha Fashion Week της Νέας Υόρκης. Από το 2014 διατηρεί το ατελιέ νυφικών Megla. M στο Κολωνάκι. Χρησιμοποιώντας  παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του νυφικού ενδύματος αντλώντας γνώση από την παράδοση και «το παλιό» και αισθητική από τη σύγχρονη μόδα.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη φιλοσοφία του Megla.M…
Το Megla.M έχει ως βασική φιλοσοφία πως οι επιλογές μας μάς καθορίζουν γι’ αυτό και πρέπει να ακούμε τα δικά μας θέλω και να υποστηρίζουμε τις επιλογές μας. Πρόκειται για ένα exclusive brand που επενδύει στο χειροποίητο ένδυμα sur mesure, στη φυσική πρόβα και την καλλιτεχνική εξέλιξη του ρούχου «πάνω» στο σώμα. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους, στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του νυφικού ενδύματος αντλώντας γνώση από την παράδοση και «το παλιό» και αισθητική από τη σύγχρονη μόδα.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το σχεδιασμό νυφικών;
Η μόδα μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή μου, όταν σε ηλικία 5 χρονών η γιαγιά μου η Ματίνα, μεγάλη μοδίστρα νυφικών στις Σέρρες, μου αγόρασε την πρώτη μου κόκκινη ραπτομηχανή και μου δίδαξε πώς να σχεδιάζω. Κάπως έτσι αγάπησα τα υφάσματα και την τέχνη.

Από πού αντλείτε έμπνευση για τις δημιουργίες σας;
Η έμπνευση προκύπτει από την ομορφιά και φυσικά από την γυναίκα. Τη γυναίκα που επιβεβαιώνει την κομψότητα της χωρίς να θυσιάζει την άνεση της. Τη γυναίκα που ερωτεύεται και το απολαμβάνει με πάθος. Τη γυναίκα που ξέρει πως η αγάπη είναι το απόλυτο συναίσθημα. Τη γυναίκα που επιλέγει την ομορφιά και την καλαισθησία. Τη γυναίκα που έχει ανοίξει φτερά και πετάει σε όλο τον κόσμο. Τη γυναίκα που εκτιμάει την θηλυκότητά της σε όλες τις εκφάνσεις της. Τη γυναίκα του σήμερα που κατέκτησε όλα όσα επιθύμησε η γυναίκα του χθες.

Πώς φαντάζεστε τη νύφη που φοράει Megla.M;
Η Megla.M νύφη είναι ανεξάρτητη, δυναμική, χωρίς στερεότυπα. Αγαπάει τα ταξίδια, το θέατρo, την τέχνη και τους ανοιχτούς ορίζοντες. Αποφεύγει το συνηθισμένο και αποφασίζει με βάση την ποιότητα και την προσωπική της διάθεση.

Η νύφη διαλέγει το νυφικό ή το αντίστροφο;
Νομίζω πως είναι μια σύμπραξη των δύο. Για κάθε νύφη υπάρχει ένα και μοναδικό νυφικό που συνήθως θα συμβεί το «κλικ» με το που το φορέσει.

Πόσος καιρός χρειάζεται για τη δημιουργία ενός χειροποίητου νυφικού;
Η διαδικασία δημιουργίας του νυφικού από εμάς μπορεί να κρατήσει από 3 έως 6 μήνες. Παρόλα αυτά, η νύφη δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει περισσότερα από 4 ραντεβού.

Τι είναι αυτό που κάνει τα νυφικά σας να ξεχωρίζουν στην προτίμηση των γυναικών;
Είναι η φυσική πρόβα και η καλλιτεχνική εξέλιξη του ρούχου «πάνω» στο σώμα. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους, στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό του νυφικού ενδύματος αντλώντας γνώση από την παράδοση και «το παλιό» και αισθητική από τη σύγχρονη μόδα.
Παρέχουμε προσιτή πολυτέλεια και σεβασμό στην ουσία του θεσμού του γάμου με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και την άνεση. Ιδιαιτέρως ανοιχτοί ορίζοντες για κάθε μορφής γάμο (θρησκευτικό, πολιτικό, ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο) αρκεί να υπάρχει διάθεση, ουσία και αγάπη.

Ποια είναι η κεντρική ιδέα της συλλογής “La Collection Retrospective”;
H συλλογή “La Collection Retrospective” παντρεύει για άλλη μια χρονιά με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το σύγχρονο με το ρετρό. Δαντέλα, μετάξι, διαφάνειες και embellished λεπτομέρειες κεντημένες στο χέρι, κυριαρχούν σε αιθέριες δημιουργίες, που θα σας μεταμορφώσουν σε σύγχρονη νεράιδα.

Info: Νεοφύτου Βάμβα 3, 10674, Αθήνα, 2114072293, megla-m.com, Insta: megla.m