Η επίτευξη μιας άψογης επιδερμίδας ξεκινά με τη σωστή εφαρμογή υγρού foundation. Η σωστή τεχνική μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο εμφάνισης και διάρκειας του foundation σας όλη την ημέρα. Εδώ είναι τρεις σωστοί τρόποι για να εφαρμόσετε το υγρό foundation για ένα άψογο φινίρισμα.

Καθαρίστε και ενυδατώστε

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο. Καθαρίστε καλά το δέρμα σας για να αφαιρέσετε τυχόν ρύπους, λάδια ή υπολείμματα μακιγιάζ. Ακολουθήστε το με μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Η ενυδάτωση βοηθά στη δημιουργία ενός λείου καμβά για το foundation σας, επιτρέποντάς του να γλιστράει πιο εύκολα και ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή σφουγγάρι μακιγιάζ

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εφαρμόσετε το foundation, η χρήση πινέλου ή σφουγγαριού μακιγιάζ θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Ένα πινέλο βάσης ή ένα σφουγγάρι ομορφιάς μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα απρόσκοπτο και αερογράφο. Για να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο, απλώς αντλήστε μια μικρή ποσότητα βάσης στο πίσω μέρος του χεριού σας ή απευθείας στο πινέλο. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου σας, ανακατέψτε το foundation προς τα έξω χρησιμοποιώντας ελαφριές, σαρωτικές κινήσεις. Φροντίστε να συνδυάζετε κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού και της γραμμής των μαλλιών σας για μια φυσική εμφάνιση. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι, βρέξτε το με νερό και στύψτε την περίσσεια πριν το βουτήξετε στο foundation. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε απαλά και αναποδογυρίστε το σφουγγάρι στο δέρμα σας για να αναμειχθεί ομοιόμορφα το foundation.

Εφαρμογή σε λεπτές στρώσεις

Μια άλλη βασική τεχνική για την εφαρμογή υγρού foundation είναι η δημιουργία του σε λεπτές στρώσεις. Αποφύγετε να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα foundation με τη μία, καθώς μπορεί να φαίνεται κέικ και αφύσικο. Αντίθετα, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα foundation και εφαρμόστε το σε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις. Εάν χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη, μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια στρώση, αλλά θυμηθείτε να την ανακατέψετε καλά. Η συσσώρευση σε λεπτές στρώσεις σάς επιτρέπει να ελέγχετε την κάλυψη και να επιτυγχάνετε ένα πιο φυσικό και άψογο φινίρισμα.

Η σωστή εφαρμογή του υγρού foundation είναι ζωτικής σημασίας για ένα άψογο makeup look. Ξεκινήστε με καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ή σφουγγάρι για εφαρμογή και σχηματίστε λεπτές στρώσεις για καλύτερα αποτελέσματα. Με αυτές τις τεχνικές, θα είστε σε καλό δρόμο για να επιτύχετε μια λεία και άψογη επιδερμίδα με το υγρό σας foundation.