Οι τάσεις του μακιγιάζ εξελίσσονται συνεχώς, αλλά ορισμένα στυλ τείνουν να κυριαρχούν σε συγκεκριμένες εποχές. Η άνοιξη και το καλοκαίρι συνδέονται συνήθως με ζωηρά χρώματα, παιχνιδιάρικες υφές και λαμπερό δέρμα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εμφανίσεις μακιγιάζ για το 2023 αγκαλιάζουν αυτά τα στοιχεία.

Μια τάση είναι η εστίαση στο τολμηρό μακιγιάζ ματιών

Σκεφτείτε ζωηρά χρώματα, γραφικά eyeliner και υπερβολικές βλεφαρίδες. Αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα πιο μίνιμαλ μακιγιάζ προσώπου, όπως ένα ελαφρύ foundation ή φιμέ ενυδατική κρέμα, για να διατηρήσετε την εστίαση στα μάτια.

Μια άλλη τάση είναι η επιστροφή του γυαλιστερού χείλους

Τα lip gloss και τα balms με υψηλή λάμψη μπορούν να δώσουν ένα παχύ αποτέλεσμα και να προσθέσουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά σε κάθε εμφάνιση. Οι γυμνές αποχρώσεις ή οι διάφανες αποχρώσεις μπορούν να είναι τέλειες για μια φυσική, αβίαστη ατμόσφαιρα, ενώ πιο έντονα χρώματα όπως το κοραλί και το ζεστό ροζ μπορούν να κάνουν μια δήλωση.

Μια δροσερή, λαμπερή επιδερμίδα παραμένει δημοφιλής

Προϊόντα όπως highlighters, illuminators και υγρά ρουζ μπορούν να προσθέσουν μια υγιή λάμψη στο δέρμα. Και με τη συνεχή έμφαση στην περιποίηση της επιδερμίδας, το μακιγιάζ που παρέχει οφέλη περιποίησης, όπως ενυδατικές φόρμουλες ή φόρμουλες με SPF, μπορεί να γίνει πιο διαδεδομένο.

Τέλος, η βιωσιμότητα και η φιλικότητα προς το περιβάλλον αναμένεται να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στη βιομηχανία ομορφιάς συνολικά. Οι επωνυμίες μακιγιάζ μπορεί να επικεντρωθούν στη μείωση των απορριμμάτων, στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών ή στην ενσωμάτωση φυσικών συστατικών στα προϊόντα τους.