Νιώθεις άβολα όταν πρόκειται να γνωρίσεις κάποιον; Είναι ένα θέμα να μπεις σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους; Είναι συνηθισμένο, είναι λογικό και έχει συμβεί σε όλους σ’ αυτόν τον κόσμο. Ναι, χρειάζεται αυτή η άτιμη η αυτοπεποίθηση για να νιώσεις καλύτερα και να μην ακούσεις τη φωνή σου να τρέμει και τα χέρια σου ιδρώνουν σε χρόνο dt.
Υπάρχει ένα τρικ που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτή την δυσκολία και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου. Είναι το τρικ των 60 δευτερολέπτων. Δώσε στον εαυτό σου ακριβώς εξήντα δευτερόλεπτα για να γνωρίσεις κάποιον. Κάντο γρήγορα έτσι ώστε να μην προλάβει να σε κυριεύσει το κλασικό άγχος που σου κόβει τα πόδια. Επικεντρώσου στο πρόσωπό του και σ’ αυτά που σου λέει. Εστίασε στο λόγο του, άνοιξε καλά τα αυτιά σου να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει. Έτσι δεν αφήνεις χώρο στο άγχος να μπει από πουθενά και νιώθεις πως έχεις το χρονικό περιορισμό να σε απασχολεί.
Δοκιμάζοντας να το κάνεις με speed τακτική και όχι αναμασώντας μία ώρα την διστακτικότητά σου, βάζει τις αμφιβολίες σου στην άκρη. Κάνε μία “επιθετική” προσέγγιση, “χτυπώντας” γρήγορα και ξεγελώντας έτσι την ντροπή σου. Όσα δευτερόλεπτα επιβραδύνεις, τόσο θα ακούσεις σιγά σιγά τη φωνή σου να σπάει και μετά θα αρχίσουν οι αρνητικές σκέψεις να κάνουν πάρτι στο μυαλό σου.
Μπορείς να ξεκινήσεις την κουβέντα με ένα κομπλιμέντο και μετά να μπεις πιο ομαλά στην κουβέντα, είτε είναι μία επαγγελματική επαφή, είτε μία τυχαία συνάντηση, είτε ο έρωτας της ζωής σου που ακόμα δεν το ξέρεις. Ακόμα και αν είναι ένας ξένος σε κάποιο μαγαζί που δεν θα τον γνωρίσεις παραπάνω, το να κάνεις αυτό το κομπλιμέντο και μετά να τον χαιρετήσεις θα σου δώσει μία ικανοποίηση και θα είναι ένα boost για την αυτοπεποίθησή σου. Όσο περισσότερο δοκιμάζεις αυτή την τεχνική τόσο θα λύνεσαι και δεν θα νιώθεις το “τέρας” του άγχους να κρέμεται από πάνω σου. Και θα δεις για πότε θα παίρνεις το λόγο σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο από κόσμο!