Μία έρευνα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, έρχεται να ταράξει την ηρεμία που υπάρχει ανάμεσα σε ‘σένα και την γάτα σου. Διότι σύμφωνα με αυτή, αν την αγκαλιάζεις πολύ σφιχτά ή την φιλάς συνέχεια, τότε κινδυνεύεις με την ανάπτυξη βακτηριακής ασθένειας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε απ’τα στοιχεία, μια σφιχτή αγκαλιά μπορεί να προκαλέσει πυρετό, ερεθισμό δέρμα και σε εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις θάνατο. Αυτό συμβαίνει από μια ασθένεια που ονομάζεται «νόσος από αμυχή γάτας» και μέχρι σήμερα δεν είχε εκτιμηθεί σωστά.

gata

Προκαλείται εξίσου από γρατζουνιές, δαγκώματα ή από επαφή του στόματος επάνω της. Η δρ Christina Nelson από το Κέντρο Ελέγχου δήλωσε στην Telegraph: «Η έκταση και οι επιπτώσεις της νόσου είναι μεγαλύτερες από ό,τι νομίζαμε μέχρι σήμερα».

«Η «νόσος από αμυχή γάτας» μπορεί να προβλεφθεί. Αν εντοπίσουμε τους πληθυσμούς που είναι σε κίνδυνο και τα πρότυπα της νόσου, μπορούμε να επικεντρωθούμε στις προσπάθεις πρόληψης», πρόσθεσε.

Αν πάντως σε αγχώσαμε, υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις τα παραπάνω, αρκεί να πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που την πιάνεις και να μην την φιλάς. Τέλος, οι ηλικίες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αυτές από τα 5 εώς και τα 9.

Αξίζει πάντως να σημειώσω ότι συγγενείς και φίλοι έχουν γάτα στο σπίτι και ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα ασθένειας.

gata