Είναι το σημείο που ειδικά το καλοκαίρι το ξυρίζεις κάθε μέρα. Είσαι όμως σίγουρη πως το κάνεις με τον σωστό τρόπο χωρίς να προκαλείς ζημιά στην περιοχή;

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, είναι πιο δύσκολο να ξυρίσεις τις μασχάλες σου από όσο νομίζεις. Γιατί σίγουρα κάνεις μερικά… λαθάκια που δεν τα καταλαβαίνεις. Τι πρέπει λοιπόν να ξέρεις για να ξυρίσεις σωστά τις μασχάλες σου;

-Πάντα πρέπει να κάνεις απολέπιση στην περιοχή πριν το ξύρισμα. Με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, θα ανοίξεις τους πόρους ενώ μερικές τριχούλες θα ανασηκωθούν κάνοντας πιο εύκολο το ξύρισμα. Για να το πετύχεις, θα χρειαστείς μόνο το αφρόλουτρό σου και ένα ελαφρύ τρίψιμο με το σφουγγάρι.

-Το ξύρισμα στις μασχάλες καλό θα ήταν να γίνεται το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό θα του δώσεις την δυνατότητα να ξεκουραστεί και το χρόνο να ανακάμψει από τον ερεθισμό. Καλό θα ήταν το καλοκαίρι να μην ξυρίζεις τις μασχάλες πριν πας στην θάλασσα.

-Πάντα να είναι ενυδατωμένη η περιοχή αλλιώς θα ερεθιστεί. Άσε επίσης το ξύρισμα στις μασχάλες για το τέλος. Οι πόροι θα είναι ανοιχτοί από το μπάνιο.

-Μην πιέζεις το ξυράφι με δύναμη στο δέρμα και μην περνάς συνέχεια από την ίδια περιοχή. Οι λάμες δημιουργούν ήδη ερεθισμό και ένα δεύτερο πέρασμα θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.

-Μην χρησιμοποιείς το ίδιο ξυράφι πάνω από 3 φορές!

-Είναι πολύ σημαντικό να τραβάς το δέρμα όταν το ξυρίζεις, ώστε να γίνεται πιο λείο και το ξυράφι να γλιστράει πάνω.

Δες ΕΔΩ πως θα απαλλαγείς από τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή