Ο τρόπος που επιλέγει μια γυναίκα για να γεννήσει είναι καθαρά δική της υπόθεση καθώς το σώμα της της ανήκει, εκτός βέβαια εάν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος που συνήθως οδηγεί στην καισαρική. Η γέννα είναι μια από τις πιο μοναδικές στιγμές στην ζωή της γυναίκας αλλά και του ζευγαριού.

Πριν μερικά χρόνια ο κολπικός τοκετός ήταν η μόνη μέθοδος, πλέον όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχει και η δυνατότητα της καισαρικής γέννας κάτι που είναι πολύ σύνηθες. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική στην Ελλάδα είναι 45%, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το ποσοστό αυτό να μην ξεπερνάει το 15%.

 

Η καισαρική γέννα όμως επιβάλλεται, για την υγεία της μητέρας και του παιδιού, σε περιπτώσεις όπως υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνης, δίδυμα η τρίδυμα, προβλήματα με τον πλακούντα και σε οποιαδήποτε επιπλοκή στην γέννα.
Κάποια από τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον φυσιολογικό τοκετό είναι οτι είναι γρηγορότερη διαδικασία, μπορείς να την προγραμματίσεις, είναι ασφαλέστερο για το έμβρυο και δεν προκαλεί βλάβες στον κόλπο.

Ένα όμως από τα αρνητικά είναι η μεγάλη τομή που αφήνει στην κοιλιά της μητέρας, που βέβαια υπάρχουν αρκετοί τρόπου σε σχέση με παλιότερα για να μην είναι τόσο εμφανή. Η σημαντικότητα της φροντίδας της ουλής είναι μεγάλη για να αποφευχθεί κάποια μόλυνση.

Εκτός από το να διατηρείτε καθαρή την περιοχή, να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα πάντα με την υπόδειξη του γιατρού σας, μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιείτε τα νέα επιθέματα ανάπλασης ουλών της HANSAPLAST.

Η ουλή της καισαρικής, που βρίσκεται εκεί για να σου θυμίζει την έναρξης μιας νέας ζωής και την πιο ευτυχισμένη ημέρα της δικής σου. Ακόμα όμως και σ’ αυτή την περίπτωση, οι αναμνήσεις που έπονται είναι τόσες πολλές και τόσο πολύτιμες, που επιτρέπουν στην ουλή της καισαρικής να μειωθεί και να δώσει τη θέση της στις νέες αναμνήσεις που δημιουργούμε από την στιγμή που ξεκινάει η μητρότητα.

Το επίθεμα της HANSAPLAST είναι κατάλληλο για νέες αλλά και παλιότερες ουλές, που μειώνει την ορατότητα των ανεπτυγμένων και διαμορφωμένων ουλών, κάνοντάς τις πιο απαλές, ήπιες και επίπεδες. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα εμφανίζονται από τις 3 – 4 πρώτες εβδομάδες χρήσης ενώ ο προτεινόμενος χρόνος χρήσης είναι οι 8 συνεχόμενες εβδομάδες.

Κάποια από τα βασικά του οφέλη είναι οτι είναι ένα διακριτικό διαφανές επίθεμα με εύκαμπτο υλικό που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει για μεγάλη άνεση. Είναι επίσης εύχρηστο καθώς μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος. Είναι ανθεκτικό στο νερό και πολύ φιλικό προς την επιδερμίδα.

Επιπλέον το επίθεμα μπορεί να επουλώσει και άλλες πληγές από πολλά συμβάντα στην ζωή μας όπως ένα ατύχημα, μια επέμβαση, μια απροσδόκητη πτώση.