Ένα από τα πράγματα που σιχαινόμαστε όλοι το καλοκαίρι!

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον λόγο που κάποιοι άνθρωποι ελκύουν περισσότερο τα κουνούπια, από άλλους. Λένε ότι τα κουνούπια πηγαίνουν σε εκείνους που πίνουν πολύ μπύρα, ή που είναι ιδρωμένοι. Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στη γενετική και στο σώμα του κάθε ανθρώπου. Ήξερες ότι μόνο 1 στους 10 ανθρώπους ελκύουν επάνω τους τα κουνούπια; Αν είσαι ο ένας στους 10, κουράγιο! Το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Dalai Lama, αν αυτό σε παρηγορεί!

Από τα κουνούπια, μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε. Κι αυτό, γιατί χρειάζονται το αίμα για να ταΐσουν τα αβγά τους. Υπάρχουν πολλά είδη κουνουπιών και το καθένα από αυτά τα είδη έχει διαφορετική προτίμηση στο αίμα που θέλει για να ταΐσει τα αβγά του.Τα μικρόβια και οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στο αίμα μας, το χαρακτηρίζουν και το κάνουν μοναδικό.Ανάλογα λοιπόν με την προτίμησή τους, επιλέγουν τον στόχο τους, μιας και έχουν την ικανότητα να μυρίζουν το αίμα από απόσταση περίπου 30 μέτρων.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους παίζει και η ομάδα αίματος που έχεις. Τα αποτελέσματα μιας έρευνας έδειξαν ότι τα κουνούπια προτιμούν 2 φορές περισσότερο τους ανθρώπους που έχουν ομάδα αίματος Ο, σε σύγκριση με εκείνους που έχουν ομάδα αίματος Α.  Αυτό που επίσης μαγνητίζει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ. Αν τρως συχνά τυρί, σόγια, γιαούρτι και γυμνάζεσαι, τότε ο οργανισμός σου παράγει γαλακτικό οξύ και αυτό είναι πόλος έλξης για ορισμένα είδη κουνουπιών.