Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα.

Πολλές φορές ακούμε ότι πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα, κάθε 48 ώρες ή λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα. Οι μεν λένε το ένα, οι δε το άλλο κι εσύ έχεις καταλήξει να μη ξέρεις πότε είναι καλό για τα μαλλιά σου να λουστείς.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει στάνταρ χρόνος για αυτά. Ανάλογα τον τύπο των μαλλιών σου μπορεί να χρειάζεται να τα πλένεις κάθε 2 μέρες ή 1 φορά τη βδομάδα. Μπορεί τα μαλλιά σου να λαδώνουν γρήγορα, οπότε θες να τα περνάς ένα λούσιμο ή ξηρό σαμπουάν κάθε 2-3 μέρες. Μπορεί, επίσης, τα μαλλιά σου να είναι ξηρά από τη φύση τους, οπότε μπορείς να λούζεσαι ελεύθερα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Το σημαντικό είναι να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου λούζοντάς τα χωρίς λόγο. Εάν πλένεις τα μαλλιά σου πιο συχνά από όσο χρειάζονται, τα αναγκάζεις έμμεσα να δημιουργούν περισσότερο λάδι, κάτι το οποίο δε θες να συμβεί είτε τα μαλλιά σου λαδώνουν, είτε είναι ξηρά. Στην πρώτη περίπτωση θα μπεις σε φαύλο κύκλο καθώς τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να λαδώνουν ακόμα πιο γρήγορα και εσύ θα χρειάζεται να τα πλένεις ακόμα πιο συχνά. Στη δεύτερη περίπτωση, πάλι, τα μαλλιά σου πιθανότατα ήδη δυσκολεύονται να παράγουν λάδι και το να τα «ξεγυμνώνεις» με συχνό λούσιμο τα ταλαιπωρεί δίχως θετικά αποτελέσματα.

Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι τα μαλλιά σου πρέπει να τα λούζεις μόνο όταν νιώθεις ότι πρέπει να τα λούσεις. Επίσης, ως final note, προσπάθησε να μη πλένεις τα μαλλιά σου καθημερινά. Ελάχιστοι τύποι μαλλιών λαδώνουν τόσο γρήγορα και το καθημερινό πλύσιμο πιθανότατα ταλαιπωρεί τα μαλλιά σου.

Ελπίζω ότι νιώθεις λιγότερο μπερδεμένη, όσον αφορά το λούσιμο των μαλλιών σου. Σίγουρα αν ακολουθήσεις αυτό το σκεπτικό, σύντομα τα μαλλιά σου θα είναι πιο υγιή και λαμπερά.