Σίγουρα ξέρεις πως το κάπνισμα και η περιορισμένη κατανάλωση νερού κάνουν κακό στην επιδερμίδα. Δυστυχώς, αυτές δεν είναι οι μοναδικές, κοινές συνήθειες που είναι βλαβερές για την επιδερμίδα. Κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, να κουράσουν ή και να θαμπώσουν την επιδερμίδα.

Ιδού μερικές καθημερινές συνήθειες που χρειάζεται να κόψουμε αν θέλουμε να έχουμε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα:

Η λάθος μαξιλαροθήκη

Ωραία τα σετ των σεντονιών μας, αλλά η βαμβακερή μαξιλαροθήκη πρέπει να αλλάζει κάθε εβδομάδα ενώ ιδανική θεωρείται η σατέν γιατί το εν λόγω ύφασμα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Απολέπιση με scrub σώματος

Οι περισσότερες το έχουμε κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας: σκεφτόμαστε τι διαφορά να έχει το scrub προσώπου από εκείνο του σώματος και έτσι χρησιμοποιούμε το δεύτερο για την απολέπιση του προσώπου. Μόνο που έχουν διαφορά καθώς το scrub σώματος έχει πιο σκληρά και δυναμικά συστατικά προορισμένα για την πιο ανθεκτική, και με παχιά στοιβάδα, επιδερμίδα του σώματος. Η επιδερμίδα του προσώπου έχει πιο λεπτή στοιβάδα και είναι πιο ευαίσθητη, γι’αυτό και τα αντίστοιχα scrubs είναι πιο ήπια.

Τα πολλά ξενύχτια

Η έκφραση “ύπνος ομορφιάς” δεν είναι τυχαία καθώς όντως το δέρμα χρειάζεται 8 ώρες νυχτερινού ύπνου αφού τις 7 από αυτές παράγει νέο κολλαγόνο και ανανεώνει τα κύτταρα του. Αν το δέρμα στερείται συχνά αυτή τη διαδικασία, οι συνέπειες φαίνονται στην επιδερμίδα.

Η χρήση των βρώμικων πινέλων μακιγιάζ

Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια, αυτά παίρνουν από την επιδερμίδα νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα και βακτήρια. Αν τα χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά, δίχως να γίνει καθαρισμός ενδιάμεσα, ουσιαστικά πραγματοποιείται ένας κύκλος όπου οι ρυπαρές ουσίες απομακρύνονται και επιστρέφουν στην επιδερμίδα. Η λύση; Πλένουμε τα πινέλα με απορρυπαντικό για τα πιάτα, μία φορά την εβδομάδα.

Σκουπίζουμε τον ιδρώτα με την παλάμη μας

Κλασική τακτική όσων γυμνάζονται: Ο ιδρώτας κυλά στο πρόσωπο, πετσέτα δεν υπάρχει, και έτσι η παλάμη αναλαμβάνει το σκούπισμα. Μόνο που με αυτό τον τρόπο τα βακτήρια βρίσκουν τρόπο να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα και να προκαλέσουν ερεθισμό. Γι’αυτό το λόγο χρειάζεται να έχουμε μαζί μας στην προπόνηση, μια απορροφητική πετσέτα.

Παραλείπεται η σαλάτα

Πρόκειται για μία διατροφική επιλογή που ενδεχομένως να μην ωφελεί τη ζυγαριά, αλλά δεν ωφελεί και την υγεία της επιδερμίδας αφού έτσι στερείται πολύτιμες βιταμίνες που με τη σειρά τους ενισχύουν τη λάμψη της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια, συμπεριλαμβάνουμε πάντα τα λαχανικά σε ένα γεύμα.