Ποιος θα το φανταζόταν ότι το να κοιμόμαστε γυμνοί κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες, θα μπορούσε να είναι το μυστικό για να είμαστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι! Το να κοιμάσαι χωρίς ρούχα, μπορεί να μην είναι το πιο προφανές hack για την υγεία, αλλά αποδεικνύεται ότι το να κοιμηθείς γυμνός κάτω από τα σκεπάσματα, έρχεται με μια σειρά από απροσδόκητα οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Λάβετε, λοιπόν, την αίσθηση της περιπέτειας (και ίσως μια κουβέρτα) καθώς εξερευνούμε τον ιδιόρρυθμο κόσμο του γυμνού ύπνου και τα εκπληκτικά προνόμιά του!

Ο Sammy Margo, ο γκουρού του ύπνου, υποστηρίζει: «Ενώ η κοινή πεποίθηση υποδηλώνει ότι τα πολλά σκεπάσματα είναι το κλειδί για την επιβίωση του χειμώνα, ο ύπνος όπως σας γέννησε η μάνα σας, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας και τη ποιότητα του ύπνου σας.»

Τώρα, ξέρω τι σκέφτεστε — ο χειμώνας και το γυμνό φαίνονται εξίσου συμβατά με το παγωτό και τη κέτσαπ. Αλλά υπομονή, υπάρχει λογική σε αυτή την τρέλα. Ακολουθούν μερικοί απροσδόκητοι και χιουμοριστικοί λόγοι για τους οποίους η εγκατάλειψη των PJ το χειμώνα, μπορεί να είναι απλώς η αναβάθμιση που χρειάζεται η ρουτίνα υγείας σας:

Κατακτώντας την τέχνη του Zen Sleep

Η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ο μαέστρος του προγράμματος ύπνου σας, διευθύνοντας τη συμφωνία του κιρκάδιου ρυθμού σας. Η απογύμνωση τη νύχτα σηματοδοτεί στο σώμα σας ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθείτε. Έτσι εξασφαλίζετε ένα VIP πάσο στη χώρα των ονείρων. Ποιος χρειάζεται μια εφαρμογή ύπνου όταν έχετε την αρχαία τέχνη του χειμερινού γυμνισμού;

Skin Game Strong

Ξεχάστε το slathering σε φανταχτερές κρέμες και φίλτρα. Το πραγματικό μυστικό για λαμπερό δέρμα μπορεί να είναι απλώς η απομάκρυνση των PJ. Πηγαίνοντας ως κομάντο κάτω από τα σεντόνια, επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει, μειώνοντας τον κίνδυνο να ξυπνήσετε με αλλεργικά σπυράκια στο πρόσωπό σας. Το δέρμα σας αξίζει και χρειάζεται και αυτό την αναπνοή του!

Lovey-Dovey Winter Nights

Ζευγάρια, ακούστε! Αν θέλετε να ωραιοποιήσετε αυτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα, σκεφτείτε να αφήσετε τη φανέλα για μια καλή σύνδεση δέρμα με δέρμα. Όχι μόνο αυξάνει την συναισθηματική οικειότητα, αλλά απελευθερώνει επίσης την ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης. Ποιος χρειάζεται ένα τζάκι όταν έχετε τη ζεστασιά του συντρόφου σας και τα θαύματα του χειμερινού γυμνού;

Εμπιστοσύνη, απελευθέρωση

Το να αγκαλιάζετε τον φυσικό σας εαυτό μπορεί να κάνει θαύματα για την αυτοεκτίμησή σας. Υπάρχει κάτι που δίνει δύναμη στο να τα αφήνεις όλα να κρεμούν (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Το να νιώθετε σιγουριά για το δέρμα σας, είναι ο απόλυτος ενισχυτής της διάθεσης. Τέρμα στα βιβλία αυτοβοήθειας, έρχεται η εποχή του γυμνού ύπνου με αυτοπεποίθηση!

Ποιος ήξερε ότι ο δρόμος για καλύτερο ύπνο, λαμπερό δέρμα και μια πιο δυνατή σχέση, μπορεί να περιλαμβάνει το να πετάξετε στην άκρη τις φανελένιες πιτζάμες; Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, σκεφτείτε να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτήν την ιδιόμορφη τάση. Τελικά, γιατί να διασκεδάζει το σώμα μας μόνο το καλοκαίρι; Χειμώνας, ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να γδυθείτε για να είστε πιο υγιείς, πιο λαμπεροί και πιο ευτυχισμένοι!