Τα χέρια μας κάνουν τόσα πολλά για εμάς από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί αναβολής το πρωί, μέχρι τη στιγμή που σηκώνουμε τα καλύμματά μας το βράδυ. Και τόσα άλλα! Τα χέρια μας γράφουν, πληκτρολογούν και μαγειρεύουν, ψήνουν και καθαρίζουν. Κουμπώνουν, σηκώνουν πράγματα, αγκαλιάζουν σφιχτά. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες εργασίες για τις οποίες χρησιμοποιείτε τα χέρια σας σε καθημερινή βάση.

Μόνο όταν υποστούμε έναν τραυματισμό ή αρχίσουμε να έχουμε πόνους, θα αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτά.

Μερικές φορές παρατηρούμε τα παραμορφωμένα χέρια της γιαγιάς μας και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε να τα φροντίσουμε καλύτερα.

Δεν είναι καιρός να αρχίσετε να φροντίζετε τα χέρια σας όπως κάνετε για γραμμωμένη κοιλιά ή σφιχτά πόδια;

Λυγίζοντας τα δάχτυλα και τα χέρια σας

Αγγίξτε τον αντίχειρά σας στην παλάμη σας και μετά επεκτείνετε τον. Κρατήστε το χέρι σας προς τα έξω έτσι ώστε να κοιτάτε την παλάμη σας με τα δάχτυλά σας σε έκταση. Περάστε τον αντίχειρά σας έτσι ώστε να είναι σε πλήρη επαφή με την παλάμη σας—η άκρη του αντίχειρά σας πρέπει να βρίσκεται κοντά στη βάση του μικρού δακτύλου. Κρατήστε αυτή τη θέση για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά επεκτείνετε τον αντίχειρά σας στην αρχική θέση.

Ολοκληρώστε 10 επαναλήψεις και μετά μεταβείτε στο άλλο σας χέρι. Κάντε 3 σετ ανά χέρι κάθε μέρα.

Βελτίωση της ευελιξίας και της αντοχής του καρπού

Λυγίστε τον καρπό σας από τη μία πλευρά στην άλλη με την παλάμη σας σε ένα τραπέζι. Τοποθετήστε τον πήχη σας στην επιφάνεια του τραπεζιού, με την παλάμη σας προς τα κάτω και τα δάχτυλα και τον αντίχειρά σας σε έκταση. Κρατώντας τον πήχη σας άκαμπτο και την παλάμη σας επίπεδη στο τραπέζι, λυγίστε τον καρπό σας προς τα αριστερά, κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση. Στη συνέχεια, λυγίστε τον καρπό σας προς τα δεξιά για 5 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε τον για να ολοκληρώσετε 1 επανάληψη.

Μετά από 10 επαναλήψεις, αλλάξτε χέρια. Ολοκληρώστε 3 σετ κάθε μέρα με κάθε χέρι.

Ενισχύοντας τη λαβή σας

Πιέστε μια μπάλα του τένις στο χέρι σας όσο μπορείτε. Τυλίξτε τα δάχτυλά σας γύρω από το μπαλάκι του τένις και πιέστε δυνατά για 5-10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαλαρώστε τη λαβή σας για 2 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσετε 1 επανάληψη. Κάντε 10 επαναλήψεις και μετά αλλάξτε χέρια. Στόχος να ολοκληρώσετε 3 σετ με κάθε χέρι καθημερινά.

Πιέστε όσο πιο σφιχτά μπορείτε χωρίς να προκαλέσετε πόνο στο χέρι σας – ωστόσο, μια μικρή ενόχληση είναι εντάξει!

Ανάλογα με το μέγεθος του χεριού σας και τη δύναμη της λαβής σας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μπάλα ρακέτας ή μια μπάλα anti-stress.