Η φροντίδα των δοντιών πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα. Τα δόντια δυστυχώς δεν δίνουν δεύτερες ευκαιρίες και αρκετά νωρίς παρουσιάζουμε προβληματάκια. Θέλουν σχολαστική φροντίδα για να τα κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να υποφέρουμε από πόνους και χωρίς να ξοδέψουμε μιση περιουσία στον οδοντίατρο.

Πήγαινε στον οδοντίατρο

Μπορεί για πολλούς ο οδοντίατρος να είναι ο μεγαλύτερος φόβος αλλά το μόνο που θέλει είναι να φροντίζει για τα όμορφα και γερά δόντια σου. Μην ξεχνάς ότι όσο πιο συχνα πάς τόσο λιγότερα θα έχει να διορθώνει άρα η παρέμβασή του θα είναι πολύ πιο υποφερτή. 

 Πρώτα νήμα και μετά οδοντόβουρτσα

Είναι πολύ πιο σημαντικό το οδοντικό νήμα από την οδοντόβουρτσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους αλλά όχι τόσο για την σωστή υγιεινή τους αλλά απλά και μόνο για μια φρέσκια αναπνοή. Πρέπει να χρησιμοποιείς πρώτα και βασικότερα οδοντικό νήμα, και μετά απαραιτήτως να κάνεις σχολαστικό βούρτσισμα ώστε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα και έτσι να μην χρειάζεσαι συχνά το πρώτο tip.

 Πέτα τις οδοντογλυφίδες

Καμιά φορά είναι απαραίτητη η οδοντογλυφίδα ειδικά όταν έχουμε πάει σε ταβέρνα και έχει σφηνώσει το κοψίδι. Σε αυτή τη περίπτωση δεν γίνεται να αποφύγεις την οδοντογλυφίδα όμως να είσαι πολύ προσεκτική με την χρήση της. Σε κάθε άλλη περίπτωση, απομάκρυνε τις τροφές με το νήμα. 

Πες ναι στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

Είναι πολύ πιο αποτελεσματική η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αφού σε καθοδηγεί για το πόση ένταση χρειάζεται να βάλεις στα δόντια σου καθώς από μόνη της κάνει τις σωστές κινήσεις ώστε να απομακρύνει τις τροφές. Επίσης, συχνά θέλει να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου γιατί μαζεύει βακτήρια που δεν θα βοηθούν πια να κρατήσεις τη στοματική σου κοιλότητα καθαρή.

Το μυστικό είναι στη μαγειρική σόδα

Αν είσαι λάτρης του καφέ και του κρασιού, είναι δύσκολο να τα κόψεις τελείως. Ελλάτωσε τα όσο μπορείς, αλλά και πάλι υπάρχει λύση! Δύο φορές την εβδομάδα βούρτσισε τα δόντια σου με μαγειρική σόδα. Θα βοηθήσει να μην κιτρινίσουν τα δόντια σου και να απομακρυνθούν οι λεκέδες από τον καφέ ή το κρασί. 

Μην παραλείπεις να βουρτσίζεις την γλώσσα σου

Τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία “κάθονται” στη γλώσσα και στο εσωτερικό από τα μάγουλά μας. Κάθε φορά που θα βουρτσίζεις τα δόντια σου μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά και την γλώσσα σου.