Τα ξανθά μαλλιά, με τη διαχρονική γοητεία, είναι μια απόχρωση που πολλές από εμάς λατρεύουμε. Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι η επίτευξη και η διατήρηση των ξανθών μαλλιών μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για την πλούσια χαίτη μας. Η διαδικασία ξανοίγματος που απαιτείται για να ανοίξει τα μαλλιά σε μια όμορφη ξανθιά απόχρωση μπορεί να είναι εξαιρετικά σκληρή, αφαιρώντας τους τη φυσική τους υγρασία και αφήνοντάς τα ευάλωτα σε φθορά. Ωστόσο, μην φοβάστε, γιατί υπάρχουν τρόποι να απολαύσετε τα ξανθά μαλλιά των ονείρων σας χωρίς να θυσιάσετε την υγεία τους.

Η φροντίδα της Kérastase

Το να πάρεις απόφαση να κάνεις τα μαλλιά σου ξανθά θέλει τόλμη. Οι απανταχού ξανθιές το ξέρουν καλά, το ίδιο και η Kérastase. Ξέρουμε επίσης ότι, όπου εμπλέκεται ξάνοιγμα, η περιποίηση γίνεται απαραίτητη. Ως μάρκα με δεκαετίες εξειδίκευσης στην επανόρθωση των μαλλιών, είμαστε πάντα εκεί να φροντίζουμε τα ξανθά μαλλιά με προηγμένες, σύγχρονες λύσεις εμπνευσμένες από την περιποίηση της επιδερμίδας. Η σειρά Blond Absolu άλλαξε τα δεδομένα στην περιποίηση του ξανθού, με πρωταγωνιστή το υαλουρονικό οξύ. Παίρνοντας έμπνευση από το τεράστιο trend των TikTokers που… σκαρφίστηκαν διάφορα hacks για να χρησιμοποιήσουν στα μαλλιά τους προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας με υαλουρονικό οξύ, το νέο Blond Absolu 2% Pure Hyaluronic Acid Serum αξιοποιεί τα οφέλη αυτού του θαυματουργού μορίου με στόχο την επανόρθωση των ξανθών μαλλιών –και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και άκρως εντυπωσιακά.

Blond Absolu

Το κλειδί είναι η ενυδάτωση

Κάθε ξανθιά ξέρει ότι τα ξανοιγμένα μαλλιά χρειάζονται, πρώτα και πάνω απ’ όλα, ενυδάτωση –είναι αυτό που βοηθά τα μαλλιά να ανακτήσουν τη δύναμη και την ελαστικότητά τους μετά από τη φθορά που προκαλεί το ξάνοιγμα. Από την άλλη, όποια γυναίκα ασχολείται με την περιποίηση της επιδερμίδας ξέρει ότι ο #1 σύμμαχός της στην ενυδάτωση είναι το υαλουρονικό οξύ. Αυτό το πολύ αγαπητό ενεργό συστατικό έλκει υγρασία στην επιδερμίδα, και μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο για το τριχωτό και τα μαλλιά σας!

Τί καταστρέφει το ξάνοιγμα;

Το ξανθό είναι πανέμορφο, όμως το ξάνοιγμα έχει και κάποιους κινδύνους, γι’ αυτό και απαιτείται προσοχή και σωστή περιποίηση για ενδυνάμωση, ενυδάτωση και λάμψη. Οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά έχουν υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Ξέρουν ότι το χρώμα που έχουν επιλέξει είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Παρ’ όλα αυτά, το τολμούν, και απαιτούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αναγνωρίζοντας την τόλμη τους, η Kérastase προσφέρει πάντα και μόνο την καλύτερη περιποίηση για όσες τολμούν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι –που σίγουρα έχει ρίσκο. Στα άβαφα και υγιή μαλλιά, υπάρχει ένα λεπτό λιπιδικό φιλμ γύρω από την τρίχα, το οποίο προστατεύει τη δομική συνοχή της και διαφυλάσσει τις υδρόφοβες ιδιότητες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ακεραιότητάς της. Το ξάνοιγμα καταστρέφει αυτό το φιλμ, προκαλώντας αλλοιώσεις στις φολίδες που βρίσκονται στην επιφάνεια της τρίχας. Οι άκρες των φολίδων θρυμματίζονται και γίνονται οδοντωτές. Λόγω αυτού του φαινομένου, μπορεί το περιτρίχιο ακόμα και να εξαφανιστεί εντελώς αφήνοντας τον φλοιό της τρίχας εκτεθειμένο και ευάλωτο στη φθορά.

You Dare, We Care

Με θεμέλιο την υπόσχεση You Dare, We Care που συνόδευσε το λανσάρισμα της Blond Absolu, το νέο 2% Pure Hyaluronic Acid Serum έρχεται για να αναζωογονήσει τα ξανοιγμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά με μια εκπληκτική δόση ενυδάτωσης και επανόρθωσης. Με έμπνευση την τάση στο TikTok όπου οι beauty creators βρίσκουν «κόλπα» και διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους ορούς προσώπου με υαλουρονικό οξύ για να αξιοποιήσουν όλα τα ενυδατικά οφέλη τους – το #hyaluronicacid έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές –, η Kérastase εκμεταλλεύτηκε την προηγμένη επιστημονική καινοτομία της για να αναπτύξει έναν ορό υαλουρονικού οξέος εμπνευσμένο από την περιποίηση της επιδερμίδας και ειδικά σχεδιασμένο για τα μαλλιά & το τριχωτό.

Μια ολοκληρωμένη σειρά 9 προϊόντων, πιο δυνατή από ποτέ, για μια πλήρως προσαρμόσιμη προσέγγιση επανορθωτικής, ενυδατικής περιποίησης για κάθε τύπο ξανθών μαλλιών. Από το τριχωτό ως τις άκρες των μαλλιών και από το πρωί ως το βράδυ, καταπολεμήστε το σπάσιμο, την ξηρότητα και τους ανεπιθύμητους ζεστούς τόνους με την απόλυτη σειρά επανόρθωσης για όσες τολμούν το ξανθό· και μαζί με όλα αυτά, συνυπολογίστε και έναν νέο, συμπυκνωμένο ορό υαλουρονικού οξέος.

Οι τακτικές θεραπείες βαθιάς περιποίησης, τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και τα θερμοπροστατευτικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της δύναμης και της λάμψης των ξανθών μαλλιών. Επιπλέον, η μείωση της συχνότητας του θερμικού styling και η επένδυση σε ποιοτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να επιδεικνύετε τις ξανθές τούβλες σας χωρίς τον φόβο της υπερβολικής ζημιάς. Θυμηθείτε, λίγη επιπλέον φροντίδα μπορεί να βοηθήσει πολύ στη διατήρηση της ομορφιάς των ξανθών μαλλιών σας.

Διάβασε επίσης:

Νύχια: Αυτά είναι τα 6 κορυφαία χρώματα του φετινού χειμώνα!