Κάθε φορά που κάνουμε μανικιούρ ευχόμαστε να έμεναν τα νύχια μας για πάντα έτσι. Οι διάφορες υποχρεώσεις που έχουμε όμως κάνουν το μανικιούρ μας να εξασθενεί. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να το διατηρήσουμε περισσότερο.

1. Να χρησιμοποιείς πάντα βάση και top coat

Η βάση θα βοηθήσει το μανό να απλωθεί καλύτερα στα νύχια και θα τα προστατέψει από τυχόν λεκέδες που μπορεί να αφήσουν τα σκούρα χρώματα. Επίσης, τα σκληρυντικά που περιέχει θα βελτιώσουν τη συνολική υγεία των νυχιών, βοηθώντας τα να μεγαλώσουν. Το top coat είναι απαραίτητο για να επιτύχεις το τέλειο μανικιούρ αφού προστατεύει τα νύχια από το ξεφλούδισμα, ενώ παράλληλα τους χαρίσει λάμψη.

1. Ενυδάτωσέ τα

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για όλο σου το σώμα. Όταν όμως έχεις κάνει μανικιούρ, προσπάθησε να ενυδατώνεις τα χέρια σου με προϊόντα που περιέχουν βούτυρο κακάο, έλαιο macadamia και γλυκόζη. Όσο περισσότερο ενυδατώνεις τα χέρια σου τόσο πιο πολύ θα διατηρηθεί το μανικιούρ σου.

2. Απόφυγε τη θερμότητα και το νερό κατευθείαν μετά το μανικιούρ

Η επαφή με των νυχιών με το νερό αμέσως μετά το μανικιούρ μπορεί να χαλαρώσει το μανό. Για την πλήρη σκλήρυνση του βερνικιού, μπορεί να χρειαστούν και δώδεκα ώρες.

3. Μην κάνεις απολέπιση

Τα συστατικά που περιέχουν τα απολεπιστηκά προϊόντα και η σκληρή σύνθεσή τους είναι απαγορευτικά, αν θέλεις να διατηρήσεις το χρώμα στα νύχια σου.

4. Κάνε εκκαθάριση στα μανό

Μην κρατάς τα βερνίκια για πάρα πολύ καιρό. Αν δεις ότι το μανό έχει πήξει πέταξέ το χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού δεν θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

5. Διατήρησε τα νύχια σου υγιή

Πάρε βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, όπως Β-12, ψευδάργυρο και σίδηρο, για να διατηρήσεις υγιή τα νύχια σου. Προσπάθησε να τις λαμβάνεις μεταξύ των μανικιούρ για καλύτερα αποτελέσματα.