Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει πως αρκετές φορές τα μαλλιά σου είναι πιο λιπαρά. Δεν είναι ιδέα σου, πραγματικά συμβαίνει και η επιστήμη έχει τις απαντήσεις δια στόματος του Joshua Zeichner, καθηγητή δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ο Zeichner εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό…

  • Στρες

Είτε συναντάς δυσκολίες στις σχέσεις σου, ή στην δουλειά σου, τα επίπεδα του στρες μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές στα μαλλιά σου. Από απώλεια τριχών μέχρι αλλαγή στο χρώμα, κάθε σοκ που περνάει ο οργανισμός «ξεσπά» πάνω στα μαλλιά. Τα καλά νέα είναι πως δεν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση αλλά για μερικούς μήνες.

  • Η ζέστη

Ο δόκτωρ δεν εννοεί την κλιματική ζέστη αλλά την τεχνητή. Φυσικά αναφερόμαστε στο πιστολάκι και στο σίδερο ισιώματος, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στις τρίχες. Η ζέστη επίσης μπορεί να ξεβάψει την βαφή από τα μαλλιά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαμηλώσεις την θερμοκρασία…

  • Χημικές ουσίες

Χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν; Τα χημικά συστατικά σε ένα σαμπουάν ίσως αποδειχτούν καταστροφικά για την τρίχα και αρκετές φορές η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να μην αλλάζεις διαρκώς σαμπουάν και να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο για το ποιο είναι το κατάλληλο.

  • Ιατρικοί λόγοι

Αν ξαφνικά δεις τα μαλλιά σου να λαδώνουν ή την τρίχα να αδυνατίζει και τα συμπτώματα επιμένουν σε εντονότερο βαθμό τότε θα πρέπει να επισκεφτείς έναν ειδικό. Μπορεί να υποφέρεις από έλλειψη βιταμίνης D ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα σου.

  • Εγκυμοσύνη

Ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι τα λαδωμένα μαλλιά. Αν έχεις μάλιστα καθυστέρηση, τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκυμοσύνης. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση… να σου ζήσει!