Άφησε μια γυναίκα στα καταστήματα με χρήματα και θα δεις ότι δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στο πορτοφόλι. Τι να κάνουμε; Τα αγαπάμε τα ρούχα και λατρεύουμε να κάνουμε βόλτες έστω για να δούμε τις βιτρίνες. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν προσέχουμε στις αγορές μας και γι’αυτό χάνουμε χρήματα.

Αν λοιπόν φτάνεις στα μέσα του μήνα και με δυσκολία καταφέρνεις να τον βγάλεις, τότε η οικονομική αναλύτρια Stefanie O’Connell σου αποκαλύπτει ποιο είναι το λάθος:

«Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν ψωνίζουμε είναι ότι ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα μπορούμε πραγματικά να διαθέσουμε. Μερικές φορές, μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω, άλλες πάλι όχι. Και οι δυο επιλογές είναι ΟΚ, αρκεί να γίνονται συνειδητά και με τρόπο που δεν θα το μετανιώσουμε όταν στο τέλος του μήνα κοιτάξουμε τα αποθέματα του μισθού μας».

Για να σταματήσεις την σπατάλη, καλό είναι να αγοράζεις τα ρούχα με τα μετρητά. Μόνο έτσι θα έχεις ένα όριο σε όσα χαλάς. Επιπλέον, μπορείς να ψωνίσεις από το ίντερνετ αλλά με προσοχή. Να ψάξεις δηλαδή για το συγκεκριμένο προιόν που θες χωρίς να ανοίγεις και άλλα που μπορεί να σου προκαλέψουν το ενδιαφέρον σου. Μείνε στον στόχο σου.

stefanie