Το γέλιο δίνει ζωή και μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα του πλανήτη, αλλά μήπως μας ωφελεί και σε αρκετά πράγματα ακόμη που αγνοούσαμε;

-Αδυνατίζει

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, το γέλιο αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς 10-20%, κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε καύσεις που αγγίζουν τις 10-40 θερμίδες. Ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να κάνεις καύσεις από το γέλιο είναι 15 λεπτά. Οπότε μια καλή κωμωδία… βοηθάει!

-Γυμνάζει

Το γέλιο είναι μια μορφή άσκησης. Και μάλιστα γυμνάζει αποτελεσματικότατα τους κοιλιακούς. Οι εσωτερικοί κοιλιακοί μύες ενεργοποιούνται μετά από το γέλιο, σύμφωνα με έρευνα του 2013 που δημοσίευσε το Journal of Motor Behavior. Παρατηρήθηκε, μάλιστα, πως η αντίδραση των κοιλιακών στο γέλιο είναι παρόμοια μα εκείνη όταν κάνεις ασκήσεις!

-Παυσίπονο

Σε έρευνα που έγινε το 2012 και δημοσιεύθηκε στο Proceeding of the Royal Society, αποδείχθηκε πως το γέλιο μεταξύ φίλων μπορεί να έχει παυσίπονη ιδιότητα, καθώς απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο.

-Εξυπνάδα

Αν γελάμε συχνά, τότε σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Royal Holloway του Λονδίνου, ο εγκέφαλος μας μπορεί να ξεχωρίσει αν κάποιος άλλος γελάει ψεύτικα! Μπορεί, όμως, να ξεχωρίσει μέσα από το ψεύτικο γέλιο το πώς νιώθει ο άλλος, κάτι που σχετίζεται με έναν από τους μπροστινούς λοβούς του εγκεφάλου!

-Γιατρεύει το άσθμα

Το άσθμα μπορεί να ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο, αλλά μπορεί να γιατρευτεί με το γέλιο! Σε έρευνα που έγινε σε 285 παιδιά με άσθμα, το 32% ένιωσε καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης όταν… γελούσε! Ένα πολύ περίεργο αλλά αληθινό… ιατρικό!

-Κάνει καλό στο κυκλοφορικό

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Maryland έμειναν εντυπωσιασμένοι, όταν ανακάλυψαν πως την στιγμή που γελάμε αυξάνεται έως και 22% η ροή του αίματος στις φλέβες μας! Οπότε χαμογελάστε γιατί εκτός από μεταδοτικό σώζει κυριολεκτικά ζωές!