Η Vans μας έχει συνηθίσει σε συνεργασίες έκπληξη που αναδεικνύουν το street style ύφος του brand με ένα twist. Μία από αυτές, και δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου γι’ αυτό, είναι και η σύμπραξη με τη Liberty Fabrics στη συλλογή Vans Made with Liberty.

Πριν σου πω για τη συλλογή, επίτρεψέ μου να σου συστήσω τη Liberty Fabrics – αν δεν τη γνωρίζεις ήδη δηλαδή! Πριν από 145 χρόνια, ο νεαρός Arthur Liberty δανείστηκε 2.000 λίρες από τον μέλλοντα πεθερό του για να ανοίξει ένα κατάστημα υφασμάτων. Με αυτά νοίκιασε το μισό κατάστημα στο 218a της Regent Street στο Λονδίνο και προσέλαβε τρεις υπαλλήλους. Το κατάστημα άνοιξε το 1875 πουλώντας υφάσματα και έργα τέχνης από την Ανατολή και την Ιαπωνία. Μέσα σε 18 μήνες, όχι μόνο κατάφερε να ξεχρεώσει το δάνειο, αλλά εξαγόρασε και το υπόλοιπο μισό κτίριο. Στη συνέχεια, αγόρασε και τα διπλανα γειτονικά κτίρια.

Το Liberty είναι παγκοσμίως γνωστό για την σχέση του με την τέχνη και την κουλτούρα, καθώς και για τα έντονα φλοράλ υφάσματά του. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αναδείξει πολλούς νεαρούς σχεδιαστές στην αρχή της καριέρας τους αλλά και πολλά υποσχόμενα brands.

Έναν αιώνα και κάτι αργότερα, το διάσημο κατάστημα της Regent Street θεωρείται όχι μόνο ένα από τα πιο εμβληματικά καταστήματα του Λονδίνου, αλλά αποτελεί πλέον και διεθνή προορισμό μόδας και αγορών. Το Liberty παρέμεινε πάντα πιστό στις ρίζες του, ενώ ο σχεδιασμός υφασμάτων είναι μέχρι και σήμερα στον πυρήνα της δραστηριότητας του brand. Κάθε print του Liberty ζωγραφίζεται στο χέρι ή σχεδιάζεται από την in-house δημιουργική ομάδα του οίκου. Στη συνέχεια, το σχέδιο μετατρέπεται σε ύφασμα στη μονάδα εκτύπωσης του brand στην Ιταλία.

Στη νέα συλλογή με τη Vans συναντάμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά φλοράλ υφάσματα του Liberty στο μοντέλο Vans Old Skool. Εκτός από τα παπούτσια, Vans και Liberty δημιούργησαν και μια συλλογή ένδυσης με το σκούρο floral μοτίβο. Το Vans x Liberty Jacket έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση, χωρίς γιακά στο πάνω μέρος, και συμπληρώνεται με λεπτομέρειες checkerboard και floral υφάσματος, στις τσέπες και την επένδυση. Η συλλογή των αξεσουάρ περιλαμβάνει μια ανθεκτική canvas mini bag και ένα bucket hat με σχέδιο checkerboard, καθένα με τα λογότυπα Vans και Liberty of London.

Η συλλογή Vans made with Liberty of London Fabrics θα είναι διαθέσιμη στα επίσημα καταστήματα της Vans και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής.