Είμαστε λιχούδηδες και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;! Όμως, επειδή τα τσιμπήσαμε τα κιλάκια μας τώρα στις γιορτές, σου έχω μια σούπερ λαχταριστή συνταγή με χαμηλές θερμίδες που θα σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλα σου!

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια μακαρόνια fusilli ή ζυμαρικά cavatappi
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα 2%
1⁄2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
1⁄2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1⁄4 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1⁄2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού panko
Μαύρο πιπέρι για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και κρατήστε.
2. Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
3. Ρίξτε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
4. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
5. Σιγοβράζουμε τη μπεσαμέλ για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει σε σύσταση παχύρρευστης κρέμας.
6. Προσθέστε το τσένταρ και το 1⁄4 φλιτζάνι παρμεζάνα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει τελείως.
7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι.
8. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
9. Προθερμάνετε το φούρνο. Ρίξτε τα μακαρόνια και το τυρί σε ένα ταψί 8″ x 8″.
10. Περιχύνουμε με το τρίμμα ψωμιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι.
11. Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 5 με 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ψίχα του ψωμιού.

Απίθανη γεύση χωρίς τύψεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published.