Το σωστό βαθύ conditioner, η μάσκα και το λούσιμο είναι σημαντικά για τη διατήρηση των φυσικών μαλλιών, αλλά όπως το να τυλίξετε τις μπούκλες σας με ένα μεταξωτό ή σατέν τουρμπάνι ή να φορέσετε ένα καπό πριν τον ύπνο, η αλλαγή σε μια μαξιλαροθήκη από ένα από αυτά τα υφάσματα μπορεί να βοηθούν επίσης στην προστασία της υφής των μαλλιών σας.

Τόσο οι μεταξωτές όσο και οι σατέν μαξιλαροθήκες φαίνονται κορυφαίες και νιώθετε σαν να κοιμάστε σε ένα πολυτελές σύννεφο, αλλά ποια είναι καλύτερη για τα μαλλιά σας;

Μπροστά, οι ειδικοί στα μαλλιά αναλύουν τη διαφορά μεταξύ μεταξωτών και σατέν μαξιλαροθηκών.

Τι είναι το μετάξι;

Το μετάξι είναι μια φυσική ίνα που παράγεται από τα έντομα για να δημιουργήσουν τα κουκούλια και τις φωλιές τους. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην αρχαία Κίνα και το εμπόριο μεταξιού ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια. Η ίνα υφαίνεται σε υφάσματα και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μεγάλης γκάμα προϊόντων, από φορέματα μέχρι μαξιλαροθήκες.

Είναι γνωστό ότι είναι πολυτελές και απαλό και είναι υποαλλεργικό και λιγότερο απορροφητικό από άλλα υφάσματα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που κάνουν το μετάξι εξαιρετικό για τα μαλλιά σας. «Έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες, αλλά το βαμβάκι είναι γνωστό για τη μεγάλη απορροφητική του δύναμη. Εφόσον κοιμόμαστε με αυτό κατά μέσο όρο οκτώ ώρες την ημέρα, σημαίνει ότι σε αυτές τις οκτώ ώρες έχει όλο τον χρόνο να απορροφήσει όλη την υγρασία και τα λάδια, τόσο για τα μαλλιά όσο και για το δέρμα σας», λέει η Angela Onuoha, πιστοποιημένη δερματολόγος. “Το μετάξι δεν το κάνει αυτό. Έτσι, όλη η υγρασία και τα έλαια διατηρούνται στο δέρμα και τα μαλλιά σας.”

Το μετάξι προκαλεί επίσης λιγότερη τριβή στα μαλλιά. «Τα μαλλιά σας δεν θα σπάσουν επειδή το υλικό τα επιτρέπει να γλιστρούν απαλά ενώ κινείστε στο μαξιλάρι», λέει η Erinn Courtney, κομμώτρια.

Τι είναι το Satin;

Ενώ το σατέν μπορεί να μοιάζει με μετάξι, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Ενώ το σατέν παλαιότερα κατασκευαζόταν από μετάξι, σήμερα, συχνά δημιουργείται με ένα μείγμα βαμβακιού και συνθετικών ινών όπως πολυεστέρας και ρεγιόν.

Το σατέν προσφέρει παρόμοια οφέλη περιποίησης μαλλιών με το μετάξι, αλλά δεν θα διατηρήσει την υγρασία τόσο καλά όσο το μετάξι. “Το σατέν απορροφά λίγο περισσότερο από το μετάξι, καθώς είναι ένα μείγμα πολλών υλικών, συμπεριλαμβανομένου του βαμβακιού, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο απορροφητικό από τις 100% βαμβακερές μαξιλαροθήκες”, λέει ο Onuoha. “Δίνει λίγο περισσότερη τριβή από το μετάξι, αλλά και πάλι: πολύ λιγότερο από το βαμβάκι.”

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.