Τα μαύρα στίγματα είναι αναπόφευκτα καθώς είναι στη λειτουργία του δέρματός μας να το δημιουργεί για να αποβάλλει όσα δεν χρειάζεται. Δεν θα σταματήσει να παράγεται αλλά μπορεί να μειωθεί αισθητά.

Παρακάτω δείτε 5 τρόπους που θα βοηθήσουν να μειώσετε το σμήγμα και να ξεκουράσετε το δέρμα σας.

Αποφύγετε να συμπιέζετε τους πόρους σας

Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αφαιρέσετε τη συσσώρευση πιέζοντας τους πόρους σας, αυτό μπορεί να δημιουργήσει σημάδια ακμής, να κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι ή ακόμα και να προκαλέσει περισσότερα σπυράκια. Είτε χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, τσιμπιδάκια ή άλλο εργαλείο για να αφαιρέσετε ενοχλητικά μαύρα στίγματα ή λευκά στίγματα από το πρόσωπό σας, μπορείτε να καταστρέψετε το δέρμα σας. Η συμπίεση ή το μάζεμα στους πόρους σας οδηγεί συχνά σε επώδυνες, φλεγμονώδεις και ερεθισμένες περιοχές του δέρματος.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ

Για άτομα με λιπαρό τύπο δέρματος και άφθονο συσσώρευση πόρων, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να κάνει θαύματα. Αυτό το χημικό απολεπιστικό βυθίζεται βαθιά στους πόρους για να αφαιρέσει τις ακαθαρσίες. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα πολυλειτουργικό συστατικό που δρα για τη θεραπεία και την πρόληψη των εξανθημάτων ενώ επίσης ενισχύει την απελευθέρωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος συμβάλλοντας στην πρόληψη των φραγμένων πόρων. Είναι λιποδιαλυτό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διεισδύσει στο σμήγμα του δέρματός σας για να μπει πραγματικά βαθιά στους πόρους σας.

Κάντε απολέπιση με ένα scrub προσώπου

Ενώ το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί ως χημικό απολεπιστικό για το δέρμα, τα scrubs προσώπου απολεπίζουν φυσικά χρησιμοποιώντας σωματίδια για να αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα από τα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας. Η χρήση ενός scrub προσώπου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε μια θαμπή επιδερμίδα.

Για να κάνετε αποτελεσματική απολέπιση:

  • Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, το λάδι, τον ιδρώτα και όλο το μακιγιάζ.
  • Στη συνέχεια, πάρτε λίγη ποσότητα scrub και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας. Φροντίστε να αποφύγετε την περιοχή των ματιών.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν ξεβγάζετε, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν περισσέψει υπολείμματα και ταμπονάρετε με μια πετσέτα.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας αμέσως μετά για να σφραγίσετε την υγρασία.
  • Καθαρίστε με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι σε θέση να καθαρίσει απαλά και να απολεπίσει το δέρμα σας, ενώ παράλληλα του προσφέρει τον βαθύ καθαρισμό που χρειάζεται. Η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να εξισορροπήσει το επίπεδο PH στο δέρμα σας. Ένα ισορροπημένο επίπεδο PH σημαίνει λιγότερα ξεσπάσματα ακμής και ξηρότητα. Βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της συσσώρευσης στους πόρους σας, η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την πρόληψη και την απόφραξη των πόρων.

Χρησιμοποιήστε ειδικές ταινίες για να αποφράξετε τους πόρους στη μύτη

Τα μαύρα στίγματα στη μύτη είναι ακόμα πιο έντονα και πιο δύσκολο να απομακρυνθούν. Εάν έχετε δοκιμάσει να πλένετε τακτικά το πρόσωπό σας και εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι πώς να αποφράξετε τους πόρους στη μύτη σας, δοκιμάστε μια ειδική ταινία. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην άμεση αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων και μπορούν ακόμη και να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση των πόρων με συνεχή χρήση.

Όταν χρησιμοποιείτε ταινίες για να αποφράξετε τους πόρους:

  • Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας και αφήνοντας τη μύτη σας υγρή. Μην εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες ή άλλα προϊόντα πριν από αυτό το βήμα.
  • Αφαιρέστε την ταινία από την πλαστική συσκευασία, κρατώντας τη λεία πλευρά προς τα κάτω.
  • Τοποθετήστε την ταινία πάνω στη μύτη και πιέστε την προς τα κάτω, αποφεύγοντας πτυχές ή ρυτίδες.
  • Περιμένετε για 10 έως 15 λεπτά για να δώσετε χρόνο να κάνει τα μαγικά της.
  • Όταν η ταινία στεγνώσει, τραβήξτε την για να αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα!