Σε ενοχλούν, το ξέρουμε, αλλά υπάρχει ο τρόπος να τους εξαφανίσεις και να έχεις ένα πεντακάθαρο δέρμα

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι πόροι είναι ένας συνδυασμός από την λιπαρότητα του δέρματος μαζί με νεκρά κύτταρα και λόγω οξείδωσης γίνονται μαύρα. Πολλοί πιστεύουν ότι σημαίνει πως έχεις βρώμικη επιδερμίδα αλλά ουσιαστικά είναι σαν σπυράκια χωρίς δέρμα πάνω τους και είναι μαύρα.

Κράτησε τα χέρια σου μακριά

Η αλήθεια είναι πως πιέζοντας τους πόρους με τα δάχτυλά σου δεν είναι η καλύτερη λύση. Μπορεί να είναι εύκολο, γρήγορα και κατά περίεργο τρόπο απολαυστικό αλλά ακουμπώντας τα δάχτυλα μπορούν να μολυνθούν οι πόροι ή να προκαλέσεις πληγές. Αν επιμένεις να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο όμως βάλε χαρτοπετσέτες στα χέρια σου.

Χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο

Το ήξερες πως στην αγορά μπορείς να βρεις ειδικό εργαλείο που σου καθαρίζει τους πόρους; Μοιάζει λίγο με τσιμπιδάκι φρυδιών το οποίο στο τελείωμά του είναι κλειστό. Το τοποθετείς γύρω από την περιοχή που θέλεις να καθαρίσεις και το πιέζεις. Μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό αλλά είναι πιο ασφαλές από τα χέρια.

Απέφυγε τα “σκληρά” καθαριστικά προσώπου

Ένας από τους τρόπους για να αποφύγεις τους μαύρους πόρους εξαρχής είναι να μην χρησιμοποιείς “σκληρά” καθαριστικά προσώπου. Αν σε τρώει το δέρμα σου ή το νιώθεις στεγνό μετά τον καθαρισμό μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις ένα πιο ήπιο καθαριστικό.

Μάσκα προσώπου

Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή απλά θέλεις να κάνεις ένα βαθύ καθαρισμό, δοκίμασε μια μάσκα αργίλου. Οι μάσκες αυτές είναι κατάλληλες στην απορρόφηση της λιπαρότητας, ελέγχουν την παραγωγή του ελαίου με αποτέλεσμα να έχεις ένα καθαρό και φρέσκο πρόσωπο.

Καθαρό πρόσωπο

Εκτός από την μείωση της λιπαρότητας του προσώπου σου πρέπει να κάνεις συνήθεια να μην βάζεις τα καλλυντικά με βάση τα έλαια στις περιοχές που είναι πιο πιθανό να αποκτήσεις μαύρους πόρους. Φρόντισε η μαξιλαροθήκη σου να είναι καθαρή, το κινητό, απομάκρυνε τα μαλλιά από το πρόσωπο ώστε να μην απορροφήσει η επιδερμίδα σου τα προϊόντα για τα μαλλιά και απέφυγε να ακουμπάς τα χέρια στο πρόσωπο.