Τα social media έχουν αλλάξει την ζωή μας. Αρνητικά και θετικά. Είναι ο λόγος που το κινητό γίνεται προέκταση του χεριού, ενώ συγχρόνως χάρη σε αυτά ενημερώνεσαι στο μέγιστο βαθμό και προωθείς την δουλειά σου ακόμα περισσότερο. Μήπως όμως έχεις κολλήσει πολύ περισσότερο απ’όσο πιστεύεις; Αν αναρωτιέσαι, διάβασε τα παρακάτω σημάδια για να το εξακριβώσεις:

1. Ξυπνάς και κοιμάσαι με το κινητό στο χέρι

Λίγο πριν κοιμηθείς και αμέσως μόλις ξυπνήσεις, η πρώτη κίνηση που θα κάνεις είναι να αρπάξεις το κινητό και να τσεκάρεις όλα τα social media σου (είναι και πολλά). Facebook, instagram και twitter μπαίνουν εκείνη τη στιγμή στο μικροσκόπιο. Αν δεν τα δεις όλα, δεν κοιμάσαι και αντίστοιχα δεν σηκώνεσαι και απ’το κρεβάτι. Το καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό είναι υπερβολικό, ε;

2. Το κάνεις βέβαια και ενδιάμεσα του ύπνου σου

Ξυπνάς είτε για να πιεις νερό, είτε για να πας τουαλέτα, είτε γιατί απλά ξύπνησες και αντί να αλλάξεις γρήγορα-γρήγορα πλευρό, κοιτάς μήπως είχες κάποια ειδοποίηση. Δεν θέλω να σε ανησυχήσω, αλλά η κατάσταση σου είναι σοβαρή.

3. Μπορεί να έχεις ανοιχτό το λάπτοπ, αλλά κοιτάς και απ’το κινητό

Μπορεί να έχεις ανοίξει την σελίδα του facebook για παράδειγμα μπροστά σου, ωστόσο θα ανοίξεις και το instagram απ’το κινητό. Αυτά τα ωραία.

4. Δίνεις εξαιρετική προσοχή στην φωτογραφία προφίλ

Όλοι εδώ που τα λέμε το κάνουμε αυτό, αλλά αν κοιτάς και ξανακοιτάς την φωτογραφία που θες, παίρνεις και απόψεις συγχρόνως από τις φίλες σου, τότε σίγουρα στο τέλος θα νομίζεις ότι είναι χάλια. Γενικά χαλάρωσε, μια φωτογραφία είναι.

5. Ξέρεις πολλά κόλπα γύρω απ’τα social media

Πώς να σβήσεις για παράδειγμα κομμάτια συνομιλίας αντί ολόκληρη, πώς να εκκαθαρίσεις τα ονόματα στην αναζήτηση κτλ κτλ. Γενικά οι κινήσεις σου γίνονται με ακρίβεια και με μέθοδο. Γι’αυτό δεν είναι τυχαίο που οι φίλες σου όταν χρειάζονται κάτι, παίρνουν εσένα τηλέφωνο να μάθουν.