Ποια δεν θέλει να έχει μεγάλες και πυκνές  βλεφαρίδες; Γιατί να καταφεύγεις στις ψεύτικες όταν μπορείς να έχεις φυσικές; Ο φυσικός τρόπος είναι πάντα ο καλύτερος!

Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο απλά  κάνει θαύματα! Χρησιμοποιείται όχι μόνο για να μακρύνουν οι βλεφαρίδες, αλλά επίσης κάνει καλό στα μαλλιά και τα φρύδια σου! Περιέχει ευεργετικές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες σε συνδυασμό με μια πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Για να το χρησιμοποιήσεις, απλά πλύνε καλά την περιοχή των ματιών σου έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα ίχνος μακιγιάζ. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου ή μια μπατονέτα για να εφαρμόσεις ελαφρά το καστορέλαιο από τις ρίζες των βλεφαρίδων μέχρι τις άκρες. Χρειάζεται μόνο μια σταγόνα ή δύο για να καλύψει τις βλεφαρίδες για κάθε μάτι. Εφάρμοσε το καστορέλαιο, τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα.

DIY  συνταγή (Χρήση λάδι καρύδας και λεβάντα )

Τα οφέλη από τη χρήση της λεβάντας είναι πάρα πολλά και  μπορούν  να αυξήσουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.  Το αιθέριο έλαιο λεβάντας βοηθά να απαλλαγείς από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα μαλλιά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε 86 ασθενείς που χρησιμοποιούν λεβάντα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, πάνω από το 44% είδε σημαντική ανάπτυξη των μαλλιών. Το λάδι καρύδας είναι ένα τέλειο λάδι που μπορείς να το αναμίξεις με τη λεβάντα  γιατί είναι καταπραϋντικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καθώς είναι αντιβακτηριακό.

 

Κάνεις μασάζ στις βλεφαρίδες
Το να κάνεις ελαφρύ μασάζ στη περιοχή που βρίσκεται κοντά στις βλεφαρίδες  βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και την κυκλοφορία, η οποία βοηθά τις βλεφαρίδες σου  να μεγαλώσουν!

Απλά χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου (φροντίστε να έχεις πλύνει τα χέρια σου πρώτα) για να κάνεις απαλό μασάζ στην περιοχή των βλεφάρων. Κατά προτίμηση μπορείς να το κάνεις  μία φορά την ημέρα ή τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα.