Αν έστω και λίγο διαβάζεις εδώ ό,τι έχει σχέση με μόδα και ομορφιά, θα έχεις καταλάβει ότι τρελαίνομαι να γράφω όταν τα στερεότυπα ομορφιάς και γενικά της εμφάνισης, απομυθοποιούνται. Αυτή η κίνηση του Moto Guo από την Μαλαισία προκάλεσε την έκπληξη όλων, αφού επέλεξε να παρουσιασεί την ανδρική και γυναικεία συλλογή του στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνο, με μόντελα γεμάτα ακμή στο πρόσωπο.

Δεν είχαν ίχνος μακιγιάζ επάνω τους με τα σημάδια και τους μαύρους κύκλους, να μην καλύπτονται από γενναίες στρώσεις make up. Ο σχεδιαστής θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για την αποδοχή της φυσικής ομορφιάς και να απενεχοποιήσει την ντροπή της ακμής που νιώθουν πολλοί άνθρωποι.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητική αυτή του την επιλογή, θεωρώντας ότι απλά ήθελε να τραβήξει τα βλέμματα για την συλλογή, ενώ ορισμένοι άλλοι του έδωσαν συγχαρητήρια υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το φυσικό πρόσωπο και την ομορφιά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι σχεδιαστές, προσπαθούν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα καταρρίπτοντας τα στερεότυπα που κυνηγούν κυρίως τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες. Καμία ατέλεια στο σώμα δεν πρέπει να μας προκαλεί ντροπή.

acne1