Είσαι έτοιμη να μπεις στην κουζίνα και να κάνεις τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους;

Και μάλιστα, θα τους εντυπωσιάσεις γιατί θα φτιάξεις μια Σκωτσέζικη, παρακαλώ, συνταγή!

Όποια κι αν είναι η περίσταση, τα σκωτσέζικα αυγά συνδυάζουν απλά, κλασικά υλικά (αυγά, ψωμί, μοσχάρι) για να δημιουργήσουν ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Να είσαι προετοιμασμένη: δεν θα μπορεί κανείς να σταματήσει μόνο σε ένα!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μπαγκέτες κομμένες σε κυκλικές φέτες
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λάδι κανόλα, για τηγάνισμα
  • Σαλάτα, για το σερβίρισμα

Και για να είναι πιο διασκεδαστική η εκτέλεση; Προσκάλεσε μια φίλη σου, να μαγειρέψετε μαζί!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
  2. Τοποθετήστε τις κομμένες μπαγκέτες σε ταψί και ψήστε μέχρι να στεγνώσουν, για περίπου 6 λεπτά.
  3. Στον επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε την μπαγκέτα για να σχηματίσετε μικρά ψίχουλα. Μεταφέρετε, σε ένα μπολ.
  4. Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε προσεκτικά 4 αυγά και μαγειρέψτε για 6 λεπτά. Κρυώστε τα αυγά σε κρύο νερό, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το βόειο κρέας, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, 1 ωμό αυγό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
  6. Δημιουργήστε μια επίπεδη επιφάνεια με το ένα τέταρτο του μείγματος βοείου κρέατος και τοποθετήστε 1 βραστό αυγό στο κέντρο.
  7. Τυλίξτε απαλά το βόειο κρέας γύρω από το αυγό.
  8. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μοσχαρίσιο κρέας και τα βραστά αυγά.
  9. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  10. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο ωμό αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.
  11. Προσθέστε τη φρυγανιά σε ένα τρίτο μπολ.
  12. Ζεσταίνουμε 4 ίντσες λάδι canola σε μια μεσαία κατσαρόλα στους 150οC.
  13. Καλύψτε τα τυλιγμένα αυγά σε αλεύρι, μετά στο μείγμα των αυγών και μετά στη φρυγανιά.
  14. Τηγανίζουμε τα αυγά σε 2 παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας όσο χρειάζεται, 4 με 5 λεπτά το καθένα.
  15. Σερβίρουμε με σαλάτα αν θέλουμε.

Photo Credits: Mike Garten

Ήδη πείνασα, και φαίνεται γευστικότατο! Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις!