Η σοκολάτα αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω στη Γη είναι αδύνατο να της αντισταθεί. Παρόλα αυτά, ιδιαίτερα οι γυναίκες προσπαθούν να την αποφεύγουν. Έχει συνδεθεί άλλωστε με την αύξηση του σωματικού βάρους και συγκαταλέγεται στις “ένοχες” απολαύσεις. Μια πρόσφατη έρευνα όμως, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και μας καλεί να αναθεωρήσουμε όλα όσα πιστεύαμε.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Brigham and Women’s Hospital σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σοκολάτας το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους. Μειώνει επίσης τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προκειμένου να εξαχθεί αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες μελέτησαν 19 γυναίκες. Κάποιες από αυτές κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί σε χρονικό διάστημα 1 ώρας από τη στιγμή που ξυπνούσαν. Άλλες έκαναν το ίδιο τη νύχτα μια ώρα πριν τον ύπνο.

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι αξιοσημείωτα:

  • Η κατανάλωση σοκολάτας στις 19 γυναίκες δεν οδήγησε σε πρόσληψη βάρους. Επηρέαζε όμως την πείνα, την όρεξη και τη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου.
  • Το πρωί μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
  • Η ώρα της κατανάλωσης επηρέαζε τον μεταβολισμό και την ξεκούραση της επόμενης ημέρας.

Επομένως, αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό είναι ότι δεν έχει τόση σημασία το τι τρώμε αλλά πως και πότε το τρώμε. Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μπορούμε να αφήσουμε τους εαυτούς μας λίγο ελεύθερους και να γευτούμε σοκολατένιες λιχουδιές, όπως επιβάλλει το εορταστικό πνεύμα.

Μοναδικές γλυκιές προτάσεις στα Marks & Spencer

Αυτά τα Χριστούγεννα τα Marks & Spencer παρουσιάζουν την απόλυτη εορταστική συλλογή, την Magic & Sparkle. Υπόσχεται να σκορπίσει μαγεία αυτά τα Χριστούγεννα, με τα “χιονισμένα”, σοκολατένια μίνι σπιτάκια από γάλακτος, μαύρη, λευκή και Golden Blond σοκολάτα, που δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, με αστέρια που λαμπυρίζουν. Τα εντυπωσιακά φωτιζόμενα Shortbread Light-Up Houses, σε τρία διαφορετικά χρώματα και γεμάτα με signature Σκoτσέζικα shortbread μπισκότα, είναι το Must-have δώρο που θα στολίσει το εορταστικό τραπέζι.

Συνδυάστε τα με τα πολυτελή Tea Light-up Houses και δημιουργήστε την πιο ζεστή, Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Οι παραδοσιακές Βρετανικές πουτίγκες και τα ταρτάκια Mince pies, είναι συνώνυμα με τα Χριστούγεννα. Σερβίρετε με το νέο spread σοκολάτας Golden Blond για ακόμα περισσότερη απόλαυση. Επίσης ο Percy το γουρουνάκι μεταμορφώνεται σε μουσικό κουτί με λαχταριστά ζαχαρωτά, σοκολατένιες λιχουδιές Percy the Pig Snoses, ποπ κορν με σοκολάτα Percy Pig Choc Corn και πολλά άλλα, για να σκορπίσει χαρά.

Ανακαλύψτε τη νέα συλλογή Marks & Spencer Food, στα καταστήματα και στα τμήματα M&S Food αλλά και online στο marksandspencerfood.gr.