Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το μυαλό μας τρέχει στο παγωτό, αλλά είναι συνηθισμένο να είμαστε πιο προσεκτικοί με τη φροντίδα του σώματός μας, επειδή επικεντρωνόμαστε στο πώς θα φαινόμαστε με το μαγιό μας όταν πάμε στην παραλία. Οι έννοιες του λίπους, των κιλών και της κυτταρίτιδας καταλαμβάνουν το μυαλό μας. Παρά ταύτα, η επιθυμία για ένα δροσερό παγωτό είναι επίσης παρούσα. Προσπαθούμε να παραμείνουμε πιστοί στον στόχο μας, αλλά σχεδόν πάντα καταλήγουμε στο ψυγείο με τα παγωτά.

Είναι δυνατόν, ωστόσο, να τρώμε παγωτό ενώ είμαστε σε δίαιτα; Ή μήπως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Η δίαιτα δεν πρέπει να συνδέεται με την πλήρη αποχή από όλα τα αγαπημένα μας φαγητά. Μπορούμε να απολαμβάνουμε γλυκές απολαύσεις, αρκεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Συγκεκριμένα, μια μπάλα περιέχει περίπου 150-120 θερμίδες, ανάλογα με τη σύνθεσή του. Όσο πιο απλό είναι το παγωτό, τόσο λιγότερες θερμίδες περιέχει. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ξυλάκι είναι λιγότερο θερμιδογόνο σε σύγκριση με τα κυπελάκια, εκτός εάν έχει επικάλυψη σοκολάτας.

Όταν βρισκόμαστε σε δίαιτα, η καλύτερη επιλογή παγωτού είναι η γρανίτα και το παγωτό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και λιπαρά. Πρέπει, ωστόσο, να προσέχουμε. Όταν ένα παγωτό έχει την ένδειξη “0%”, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει θερμίδες. Συνήθως, μια μπάλα παγωτού light περιέχει περίπου 120 θερμίδες, που πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα με τα συστατικά.

Nestle Mini sticks με 0% προσθήκη ζάχαρης

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν τρώμε παγωτό για να χορτάσουμε, αλλά για να ικανοποιήσουμε την επιθυμία μας για γλυκό. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα και να μην παραλείπουμε τα υπόλοιπα γεύματα, διότι μπορεί να αισθανθούμε πείνα και νευρικότητα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε κάτι mini και ισορροπημένο. Mini σε μέγεθος, αλλά super maxi σε γεύση, τα νέα Nestle Mini sticks με 0% προσθήκη ζάχαρης προσφέρουν ατελείωτη απόλαυση παγωτού σ’ εσένα που έχεις επιλέξει μια πιο ισορροπημένη διατροφή ακόμα και το καλοκαίρι!

Τα Nestle Mini sticks με 0% προσθήκη Ζάχαρης, έχουν ήδη κατακλύσει τα πράσινα ψυγεία της Froneri με τον απίστευτα λαχταριστό συνδυασμό από κρεμώδες παγωτό βανίλια και τραγανή επικάλυψη σοκολάτας με αμύγδαλα και ναι … είναι η εναλλακτική πρόταση που αναζητούσες στο παγωτό, χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στην γεύση!

Και επειδή ένα μίνι ξυλάκι ποτέ δεν είναι αρκετό (ούτε και για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου) τα Nestle Mini sticks με 0% προσθήκη Ζάχαρης κυκλοφορούν σε συσκευασία των 6 sticks, για να τα απολαμβάνεις μόνος ή με παρέα, κάθε μέρα του καλοκαιριού!

Ανακάλυψε τα Nestle Mini sticks με 0% προσθήκη ζάχαρης στα πράσινα ψυγεία και συνέχισε να απολαμβάνεις τη ζωή χωρίς συμβιβασμούς!

Για παράδειγμα, αν απολαμβάνετε ένα παγωτό σαν δεκατιανό, είναι καλό να τρώτε και τα υπόλοιπα γεύματα, όπως τα φρούτα. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι μαζί με το αγαπημένο μας παγωτό, χωρίς να νιώθουμε ενοχές.

Με λίγα λόγια, το καλοκαίρι συχνά αφιερώνουμε περισσότερη προσοχή στη φροντίδα του σώματός μας, ειδικά όταν σκεφτόμαστε πώς θα βγούμε στην παραλία. Ωστόσο, η δίαιτα δεν πρέπει να συνδέεται αποκλειστικά με τη στέρηση από τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορούμε να απολαμβάνουμε ένα δροσιστικό παγωτό, αρκεί να επιλέγουμε παγωτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, όπως η γρανίτα και το παγωτό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και αυτά σε μικρές ποσότητες.

Διάβασε επίσης:

Καταπολέμηση του εθισμού στη ζάχαρη: Το συλλογικό μας ταξίδι προς την αποκατάσταση