Γυμναστική εξ αποστάσεως όπως γιόγκα, πιλάτες και τάι τσι είναι ευεργετικά για άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα όπως η οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ), η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) και η οστεοπόρωση, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ρευματολογίας 2021. Αφού παρακολούθησαν κάθε δύο εβδομάδες μαθήματα γυμναστικής χαμηλής έντασης Zoom διάρκειας 60 λεπτών με βήματα των έξι εβδομάδων, οι συμμετέχοντες βελτιώθηκαν σωματικά και έγιναν πιο κοινωνικά δραστήριοι, λένε ερευνητές στο Hospital for Special Surgery (HSS) στη Νέα Υόρκη.

Τα ζωντανά προγράμματα εξ αποστάσεως άσκησης προσφέρουν μια αμφίδρομη διαδραστική εμπειρία: οι συμμετέχοντες συνδέονται σε μια τηλεδιάσκεψη ή μια σύσκεψη εξ αποστάσεως με υπολογιστή, smartphone ή συσκευή tablet, συνήθως από το σπίτι τους. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με άλλους και να λάβουν προσωπικά σχόλια από τον εκπαιδευτή, ο οποίος μπορεί να τους δει και να τους ακούσει μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής. Το HSS προσέφερε ένα απομακρυσμένο, ζωντανό μάθημα που έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε προγραμματισμένη ώρα, αλλά παρείχε άμεση αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευτή και άλλους μαθητές. Σε αντίθεση με τα προηχογραφημένα μαθήματα online (συχνά δωρεάν) που σας επιτρέπουν να συμμετέχετε όποτε το επιλέξετε, τα ζωντανά μαθήματα επιτρέπουν την αλληλεπίδραση και την επαγγελματική εποπτεία. Τα μαθήματα φυσικής κατάστασης στο διαδίκτυο ή κατ’ απαίτηση είναι παρόμοια με τα μαθήματα “μονόδρομης” που προσφέρονται μέσω εγγραφής σε DVD.

Πολλά άτομα με μυοσκελετικά είναι ευαίσθητα στο κρύο και την υγρασία και δεν αισθάνονται αρκετά καλά για να ασκούνται τις κρύες μέρες ή να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για να βγουν έξω τις παγωμένες, υγρές μέρες. Προσβασιμότητα των εγκαταστάσεων άσκησης. Ο πραγματικός χώρος, τα μαθήματα ή η προσβασιμότητα μπορεί να μην είναι φιλικά προς το χρήστη για άτομα με προκλήσεις αρθρίτιδας. Οι σκάλες, για παράδειγμα, μπορούν να αποτρέψουν τη συμφωνία.

Μερικοί άνθρωποι με αρθρίτιδα έχουν πρόβλημα στην οδήγηση και εξαρτώνται από άλλα άτομα για βόλτες επειδή δεν υπάρχει άλλο μέσο μεταφοράς. Οι συνδρομές στο γυμναστήριο μπορεί να είναι ακριβές. Τα εικονικά προγράμματα, ωστόσο, είναι είτε δωρεάν είτε τουλάχιστον πιο οικονομικά. Οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άβολα στο γυμναστήριο λόγω της κακής αυτοπεποίθησης. Μπορεί να ντρέπονται από το πώς φαίνονται ή από το επίπεδο δεξιοτήτων τους. Μια εικονική τάξη τους επιτρέπει να ελέγχουν πόσο θέλουν να εκτεθούν.